Prenumeration på blommor

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Det finns många skäl till varför någon kanske vill veckovis blomsterbud. Veckoleverans av blommor kan förbättra kontor, receptioner eller andra arbetsplatser och skapa en välkomnande oas för kunder, anställda och gäster från det ögonblick de går in på kontoret.

Blommor skapar en levande och kreativ atmosfär på kontoret, studier har visat att blommor och växter skapar en avkopplande miljö som inspirerar kreativiteten. Kanske finns kontor eller restaurang i din ort som skulle vilja ha leverans av färska blommor på en regelbunden basis? Eller sjukhuset, spa center, hotell? 

Details

Leverera blommor varje vecka är arbetsmässigt sett egentligen inte särskilt annorlunda än att leverera dem bara då och då. Skillnaden är just att blommorna levereras regelbundet enligt i förväg fastställt schema.

Modellen

Kunden bestämmer önskad budget och leveransdag och du skapar vackra och fantastiska blommor utformade för leverans på en löpande basis. För att kunna göra detta, du samarbetar med blomsterhandlare och blomsterbud, som är dina partner, och som hanterar varje enskild order och abonnemang gällande leverans av blommor. Kunden betalar bara för sina blommor medan containrar, vaser och andra hårda varor plockas upp med varje ny leverans och återanvändas. Kunden får mer valuta för pengarna och du hjälper till att eliminera avfall och skräp under diskbänken!

Komma i gång

Undersök online blomsterhandlare. Det finns många onlineblomsterhandlare som erbjuder veckovis blomsterbud. De erbjuder många alternativ, olika storlekar och typ av arrangemang. Det finns olika planer för olika budgetar också. Leta efter recensioner av dessa tjänster så att du kan se vad andras erfarenheter har varit. 

När du väljer dina blomsterleverantörer är det viktigt att hitta dem som är seriösa och erbjuder rimliga priser. Besök även lokala blomsterhandlare och florister. I dessa tider av online blomsterhandlare, är det lätt att glömma att en lokal blomsterhandlare kan erbjuda personlig kundservice. Om du ordnar veckovis blomsterbud, då vill du ha någon som kommer att leverera kvalitet och nöjda kunder. Leta efter en florist som kommer att värdera en långsiktig relation.

Så fungerar det

Du levererar blommor veckovis till t.ex. receptionsdisken, konferensrummet, fikarummet eller entrén. Självklart levererar du även blomsterarrangemang till högtidsdagar, nyanställningar och andra speciella tillfällen inom ett företag.

Dina blommor kommer direkt från odlarna eller blomsterhandlare till din studio, där du själv eller med hjälp av en florist ordnar och förpackar blommor som sedan levereras till kundens dörr. Det finns ingen tid att förlora. Du vill att kunderna ska njuta av färska, mest extraordinära blommor, varje vecka. Du kan leverera första bukett några arbetsdagar efter att beställning gjorts. Kunden registrerar sig för sitt abonnemang, väljer favorit leveransdag och du meddelar datumet för första leverans. 

Kunden kan pausa sin prenumeration, exempelvis under sommaren, och du debiterar inte deras konto under den tiden. Eller föreslå ett annat alternativ, ex. att de överraskar en affärspartner eller stödjer en välgörenhetsorganisation under den tiden genom att donera.

Du samarbetar med lokala sjukhus och andra välgörenhetsorganisationer där patienter och personal skulle älska en oväntad blomleverans. Du inkluderar naturligtvis ett meddelande med den leveransen så sändare får lite positiv publicitet. 

Det finns många olika typer av blommor och kunderna får en härlig ny design varje vecka – du arbetar med professionella blomformgivare för att skapa färska, säsongsbetonade arrangemang året runt.

Hur håller sig blommorna färska hela veckan?

Eftersom dina blommor klipps strax innan du får dem, kommer du inte att göra mycket. När blommorna kommer, helt enkelt fylls vasen med tillräckligt kallt vatten för att säkerställa att alla stjälkar är under vattenlinjen, efter det, är det bästa sättet att förlänga blommornas liv genom att ofta byta vatten och se till att de inte är i direkt värme.

Marknadsföring

En sådan verksamhet går utöver att sälja blommor. Snarare vad du säljer är en tjänst för att tillhandahålla skickligt arrangerade blommor. Du säljer en välkomnande och fräscht miljö, spännande intryck och bekvämlighet.För att lyckas i den här branschen behöver du branschkunskap, bra kontakter och känsla för service. 

Det är också viktigt att du vet hur man handskas med kunderna. Detta är en kundorienterad verksamhet och du kommer att ställas inför allmänheten hela tiden. En trevlig personlighet är ett måste. Ta bilder av dina produkter och skapa affischer, katalog och visitkort. Sätt skyltar på din bil, dina kläder och berätta för alla om din verksamhet.

Kontakta potentiella kunder via e-post eller telefon och boka en tid för besök. Skicka eller lämna katalog med produktlistor och priser. Leverera blomsterbeställningar i tid och i perfekt skick. Ingen vill köpa blommor som ser dåligt ut. Av den anledningen måste du känna till dina produkter och hur du underhåller dem på bästa sätt. Vissa blommor kan behöva extra omsorg, vatten eller näring beroende på vad du väljer att erbjuda.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image