Blomsterförmedling

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Blommor är det klassiska valet för födelsedagar, mors dag, säsongsbetonade fester, bröllop och begravningar. Eftersom blomsterarrangemang är lätta att välja och skapa, de är ett populärt objekt för köp online.

Tillfällen som födelsedagar, alla hjärtans dag, jul och andra speciella evenemang behöver inte bli en orsak till oro för personer som är avskilda från sin familj eller älskade eftersom de lätt kan köpa blommor på nätet och skicka till sina kära, var de än finns. 

Details

När du startar en blomsterförmedling säljer du inte egna blommor, närmare sagt du hanterar inga blommor alls i praktiken, förutom på skärmen. Blommor är lika med lycka. Att vara en blomdistributör passar alla som gillar att arbeta med människor.

Hur fungerar det?

Du inriktar dig både på privatpersoner som företag. Den som vill beställa blommor loggar in på din hemsida, en meny visar olika blomsterarrangemang, kunden gör sitt val och betalar med bankkort. Svårare än så är det inte. Dataprogrammet väljer ut vilken av registrerade blomsterhandlare som ligger närmast kunden. Beställningen överförs automatiskt vidare till leverantören dvs. respektive butiken där beställningen visas på deras dataskärm. Sedan ser butiken till att blommorna levereras i tid till rätt mottagare. 

Verksamheten kan drivas med en dator och en mobiltelefon med telefonsvarare.

Om blomsterförmedling

Det finns olika webbplatser, som skickar färska blommor via en lokal florist eller direkt från odlaren till mottagaren. Det behövs oftast minst fyra parter för att affärsidén ska fungera: leverantör, förmedlaren (du), budet och mottagaren dvs. kunden. Beställa blommor online är mycket enkelt och vem som helst med tillgång till Internet och som har ett kreditkort kan göra detta. 

Blommor är en vanlig gåva som kan ges vid många olika tillfällen: till pojk- eller flickvännen, till maken eller makan, till mamma, till kollegan som precis gift sig eller fått barn, till vännerna, som födelsedagspresent och så vidare. Det gör att blomförsäljningen går bra året runt, blombranschen märker inte av om det är lågkonjunktur eller inte. Inom Sverige så kan blommogram och blomleveranser normalt levereras samma dag om man gör beställningen på förmiddagen, annars så sker leveransen normalt dagen efter, men även här kan vissa variationer förekomma mellan företagen. 

Det vanligaste sättet att betala för blomsterleveranser är via kreditkort. Vissa av de svenska blomföretagen som har blomsterbud som tjänst erbjuder dock även möjligheten att betala via faktura. Observera dock att extra avgifter oftast tillkommer om man betalar med faktura, så kreditkort eller bankkort är alltid det billigaste alternativ för kunden.

Att skicka blommor via bud

Att skicka blommor är i princip ungefär samma sak som att skicka en pizza, en cd skiva eller vilken annan produkt som helst. Vill man skicka blommor till någon kan man gå till en blombutik eller gå in på en blombutiks hemsida på nätet och göra beställningen där. Dock är en ny trend i sammanhanget att man skickar allt fler blommor per bud, via så kallade blommogram eller budfirmor. Detta för att man ska kunna uppvakta även nära och kära som befinner sig en bit bort med lite av naturens vackraste skapelser. 

Eftersom så kallade blommogram är så omåttligt populära har nämligen många blombutiker denna möjlighet idag. Vill man skicka blommor till utlandet kan det dock vara lite mer komplicerat, men det finns även blomsterbud som kan skickas till utlandet via svenska hemsidor eller telefontjänster.

Starta din egen blomsterförmedling

För en blomsterförmedling verksamhet behöver du en lämplig webbsida, leverantörer av blommor som kan göra vackra arrangemang och ett blomsterbud. Du kan försöka hitta en eller flera blombutiker i din ort och kontakta dem för att höra om de vill vara med på din hemsida och bli leverantör åt dig.

Du kan skicka buketter, enstaka blommor, rosor eller hela blomsterarrangemang. Avlämnande av blommor kan vara leverantörens uppgift helt - eller så hittar du blomsterbud som hämtar blommor i leveransbutiken och levererar till kunden. Ofta är budkostnaden den samma oavsett hur mycket du skickar, men detta kan skilja sig åt mellan budföretagen, så kolla alltid innan du bestämmer dig för hur du ska skicka! 

Var noga med att ha ett system för att ta emot kortbetalning från kunderna. Också definiera din leveranszon, drifttid, speciella anvisningar för beställning, liksom villkor vid skadade objekt och reklamation. Dessutom är det viktigt att du anger vad du kan och vad du inte kan göra för dina kunder så att du kan vara säker på att du levererar en bra service.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image