Sälj skräddarsydda dikter

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Brinner du för poesi och vill få fler att läsa dina dikter? Om du har en passion för att skriva poesi, kanske du har fått veta att det inte är en stor marknad för denna typ av kreativt arbete. Även om det kan vara svårt att sälja sin poesi genom konventionella kanaler, kommer du att upptäcka en mängd olika sätt att tjäna pengar på poesi om du tänker kreativt.

Details

Det finns fortfarande många platser där du kan sälja poesi både online och offline. Här nedan kommer några idéer för att sälja din poesi som du kanske inte har övervägt. Om du vill lyckas tjäna pengar på din poesi, lönar det sig att tänka mindre konventionella butiker och nisch marknader.

Om att sälja dikter

I dagens samhälle när mediebruset är högt är lyrik en genre som borde vara lätt att ta till sig. Man kan läsa en dikt var som helst, i tidningen, på tunnelbanan, i sin telefon, det är ett bärbart format. I motsats till vad många tror, det är inte bara förlag och kultur tidskrifter som köper dikter. Det finns faktiskt en mycket större marknad för poesi och vers. Sälja dikter på dessa marknader är en tävling med andra som skriver, men så länge ditt skrivande har en hög standard, du har en bra chans att konkurrera och sälja.

Med lite kreativt tänkande och några goda marknadsföringsåtgärder är det möjligt att tjäna pengar på att sälja sina dikter till specialiserade marknader och andra viktiga händelser. Du säljer helt enkelt dikter till andra som behöver dem men inte kan skriva lika bra som du själv. Ingen kan lova att du kommer att kunna gå i pension på resultatet, men du bör kunna göra en liten avkastning på din kreativa investering. Du kan använda dina egna skrivtalanger eller skapa ett nätverk av begåvade skribenter och leja ut arbetet på dem.

Skapa poesi för speciella tillfällen

Varför inte starta en poesi tjänst som erbjuder anpassade dikter för speciella tillfällen? Det finns massor av människor som skulle tycka om att ge älskade personer en speciell unik dikt skriven just för dem. Du kan skapa en webbplats som erbjuder denna tjänst samt annonsera lokalt. Tillfällen som människor kanske vill ha en anpassad dikt inkluderar födelsedagar, bröllop, examen, födslar, dödsfall, semester, bland annat. Varför inte samarbeta med bröllopsplanerarna och erbjuda anpassade dikter speciellt skrivna för dessa tillfällen? Du kan erbjuda en remiss bonus för varje kund de hänvisar till dig. Presentera dina texter på ett proffsigt sätt. Om du kan ansluta med antingen en musiker som gör bakgrundsmusik eller en fotograf för att skapa audiovisuella DVD dina chanser att göra försäljningen kommer att öka.

Skapa poesi för speciella kunder

Varför inte skriva en bok med roliga dikter, att sälja i ditt lokala sjukhus presentaffär? Kan du skriva poesi för andra potentiella nisch butiker? Vad sägs om en bok av naturpoesi att marknadsförs i den lokala trädgårds och naturbutiker? Tänk på vissa nischmarknader i termer av poesi.

Tänk på gratulationskort marknaden

Visste du att diktkort som skrivs av landets populäraste och mest lästa kortpoeter säljer flera miljoner exemplar? Om du kan skriva dikter och gratulationsverser som är lämpliga för gratulationskort, hittar du en mottaglig marknad för dina talanger. Gör en Google sökning på "sälja kort vers" och du hittar en mängd olika resurser som hjälper dig att komma igång på detta potentiellt lönsamma område. Många gratulationskort utgivare har permanenta författare och illustratörer men också välkomnar frilansande talanger. Du bör erbjuda originella och vackra dikter om du ska närma dig denna marknad. Alternativt kan du tillverka dina diktkort själv och sälja dem i begränsade kvantiteter, exempelvis vid en kyrka basar eller julmarknad.

Rama in poesi

Detta är en annan utmärkt marknad för dina skrivande färdigheter. Komponera en dikt och ordna det på din dator med ett vackert teckensnitt. Skriv ut den på hög kvalitet kartong och rama in den. Inramade poesi tenderar att vara en utmärkt säljare på lokala hantverksbasarer och marknader.

Sälja poesi till näringslivet

Den gratulationskort marknaden kan vara lönsam så länge du förstår behoven hos konsumenten, vilket innebär att studera företaget och deras målgrupper. Det är inte bra att försöka sälja dikter till en traditionell eller äldre målgrupp om versen du skriver är den typ av fräck, frispråkig rim som är populär bland unga och trendiga! Du kan också söka på nätet efter konsument tävlingar för nya sloganer och reklamfraser. Den vinnande slogan blir ofta ett rim vilket är goda nyheter för dig som poet. Du måste naturligtvis tänka mer kreativt istället för litterärt, och utgå ifrån beställarens önskemål.

Sälj poesi om ditt område

Varför inte sälja poesi om din hemstad och olika landmärken i ditt område? För att göra din poesi mer säljbar kombinera din dikt med ett lämpligt motiv från närsamhället. Din poesi bok kan marknadsföras genom en rad lokala presentbutiker och oberoende bokhandlare i ditt område. Om du har en bokhandel i ditt område, erbjud dig att göra en fri poesi läsning på plats. Ta med din publicerade poesi bok till försäljning efter läsning.

Poesi t-shirts och tröjor

Skapa poetiska talesätt och sälja dem på t-shirts. För att sälja din poesi på detta sätt behöver du inte tillverka varorna. Du kan samarbeta med en existerande t-shirts tillverkare som kan omsätta dina texter från papper till tröjtryck. Ta med några spännande nyskrivna dikter som du har gjort och fråga en t-shirt tillverkare om dem skulle vilja trycka dem på sina t-shirts. Du kan också välja göra själv några prototyper och ta med och visa på lokala marknaden eller i montern. Landar dikter bra kan du utveckla med fler dikter i andra kategorier och placera dina ord på en rad olika produkter inklusive poster, muggar och andra artiklar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image