Matinköp

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Du kan starta en ny eller utöka din befintliga leveransverksamhet med att hjälpa kunder med matinköpen. Folk har långa och oregelbundna arbetstider och prioriterar därför allt mer sin fritid. Det lilla utrymmet mellan två arbetsdagar räcker helt enkelt inte till för att gå till affären och handla. Man vill i stället koppla av, läsa en bok eller umgås med sina barn.

Details

Fler och fler lågprisaffärer och stormarknader flyttar till de större vägarna utanför storstäderna. De som inte har bil, saknar tid eller av andra anledningar har svårt att ta sig till affärer, liksom gamla, sjuka och småbarnsfamiljer, är tvungna att handla i närbutiker som ofta är mycket dyra. Det är nog få människor som orkar släpa tjugo kilo socker eller en hel läsk- back på bussen eller spårvagnen. En äldre person på 70 år orkar heller inte att bära hem kattsanden eller en matkasse full med veckans mat.

Hitta kunder

Det finns många som mot en mindre kostnad skulle låta dig att göra det arbete åt dem. Det finns även affärer som skulle vilja komplettera sin service med direkt leverans till dörren. Idag när de stora matkedjorna med tydliga varumärken och professionell företagsledning växer och tar över marknaden blir det extra hårt för de små kvartersbutikerna. De flesta av dem kan inte konkurrera med pris eller sortiment, vilket gör att de riskerar att slås ut. De kan överleva bara genom att satsa på ökad service och introducering av alternativa försäljnings- och distributionskanaler. 

Det är populärt med hemkörning idag. Presentera idén om hemkörning till matvaruaffärerna på din ort. För att kunna leverera mat till dörren behöver du en begagnad bil med lite större bagage och en vägkarta om du inte känner till alla gator. Om du ska leverera frysvaror måste du även ha ett kylskåp.

Komma i gång

Räkna i god tid att du måste ha ett antal beställningar så att utkörning till kunderna verkligen kan vara gratis. Till de som beställer mindre bör du debitera extra kostnad. Dina partner är framför allt mataffärer men det kan också vara konditorier, bagerier eller apotek. Än så länge tycker många att det känns för lyxigt att beställa hemkörning, så du bör få dem att inse att de kan tjäna på detta. Skillnaden mellan dyra priser som de betalar i närbutiker och lägre priser för samma varor i stormarknader är din förtjänst.

Kunderna får alltså samma valuta för pengarna men får sina varor hemlevererade, och kunden sparar dessutom mycket tid. Du får förstås en procent från butikerna, eftersom du hjälper dem att öka deras omsättning genom att du leverera direkt hem till kunder som annars skulle handla i sina närbutiker. 

Din service är praktisk och sparar tid åt alla. Genom planerade matinköp sparar dina kunder även pengar för att de köper enbart det som de egentligen behöver. Dessutom kommer barnen inte att tjata till sig godis vid någon kassa.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image