Inredning för restauranger/kaffer

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Formgivning och design är ofta viktiga för en restaurangs framgång lika mycket som maten. Ingen vill besöka ett matställe som är innehållslöst och tråkigt utan humör eller dekorationer. Att planera restaurangens inredning och göra den om till njutbar upplevelse för kunder kommer att hålla dem komma tillbaka.

Details

Första intrycket och totalupplevelsen av en restaurang eller café är avgörande för om kunden väljer att gå in eller inte. Arbeta med inredning för restauranger och kaffer handlar om att få ut det bästa möjliga av lokalens förutsättningar och samtidigt göra atmosfären trevlig, fräsch och inspirerande. Inte alla restaurangägare är välsignade med gåvan av kreativitet och passion för inredning. Det finns bara ett fåtal som har talang att göra ändringar i lokalen på egen hand. Om du tror att du är en av dem, låt inte din talang slinka igenom, i stället vårda dina kunskaper och tjäna pengar genom att starta en inredningsverksamhet för restauranger!

Vad som krävs

Du måste vara uppmärksam och hålla dig uppdaterad på vad som händer inom cafévärlden. Med rätta utsmycknings idéer och utseende kan du omvandla ett café till en aktiveringspunkt i en stad. I den rollen, är du involverad i varje steg av processen, från idéfasen till bandklippning. Du kommer också att samarbeta med andra yrkesgrupper under restaurangdesignprocessen, såsom inredare och ingenjörer, som också kan arbeta i samma företag som du. Du kan även ansvara för att skyltfönster och invändig inredning följer restaurangens löpande exponering och gällande kampanjer.

Dekorera i ett tema

Idag, när man startar en restaurang, startar man inte bara ett matställe, utan ett koncept. När folk går ut för att äta, är de inte bara ute efter god mat, de letar efter atmosfär. Dekorera en restaurang skapar stämning och samtidigt ger kunderna intressanta saker att titta på och prata om medan de väntar på sin mat. Stora dekorationer har ofta ett tema som knyter dem samman.

Teman bör förhålla sig till den mat som serveras, såsom vackra målningar av dalar och druva vingårdar i Italien för en italiensk restaurang. Mexikanska restauranger kan dekoreras i traditionella mexikanska färger, till exempel måla väggarna i kombinationer av röda, blå och gula. Udda teman som inte nödvändigtvis hänför sig till mat kan också användas, men de bör på något sätt innehålla någonting viktigt om restaurangen. Till exempel kan en diner komma med en historia av spökreportage eller bilder av restaurangens tidigare invånare och ett gammaldags tema.

Lär dig sätta stämningen

Restauranger bör göra det möjligt för kunderna att få en minnesvärd matupplevelse, och en viktig aspekt av detta är humör. Ställ in en stämning som samspelar med den känsla som restaurang vill förmedla. Om du ska inreda en sportbar, vill du inte att den ser ut som en plats för en middag med tända ljus. För att sätta touch för en sportbar, spela musik som aktiverar gäster och få dem på ett livligt humör. Om du går till en ”tända ljus” stämning i en fin sittande restaurang är mjuk pianomusik som spelar i bakgrunden bästa för att sätta en lugn, avslappnad stämning. Använd ljus i stället för lampor för att gästerna ska känna sig mer bekväma och för att kasta ett mjukt sken över restaurangen. Experimentera med servett vikning och originella bilder på dina tabeller för att imponera på gäster.

Några idéer för caféinredning

Du kan välja ett tema eller bara gå på känsla och blanda och matcha som du tycker passar bra i varje fall.

Välj ett tema och dekorera med de vanliga elementen inom möbler och tillbehör. Leta efter kaffenamn, affischer och inredningen som håller sig till ditt tema. Det kan vara gamla filmer, retro eller historien om kaféet. Ha roligt med det och du kan även hitta att kunder ge dig idéer för mer inredning.

Tala med lokala konstnärer och hitta några som skulle vara villiga att hänga upp sitt arbete i din butik. Som du säljer grejerna, kan du be dem skicka mer eller använda andra artister. På så sätt kan du hålla inredningen färsk och ge människor en annan anledning att besöka stället.

Lämna några tomma väggar för graffiti målare som kan fylla på meddelanden eller rita på. Ha markörer och pennor nära till hands för deras arbete. Det kan göra ditt kafé interaktiv samtidigt erhålla gratis dekorationer. Måla över muren när den blir full och börja om.

Besök antikvitetsbutiker och loppmarknader för erbjudanden om möbler och inredning när dina kunder vill spara lite pengar. Några av de mest bekväma caféer erbjuder en mängd olika sittplatser och intressanta saker hängande på väggarna.

Ställ in platser så att människor kan umgås eller arbeta. Se till att du har plats för kunder med bärbara datorer. Tänk på om du kommer att erbjuda internet kopplingar, datorer, tidskrifter eller brädspel för caféets besökare.

Hitta dina kunder

Detta är relativt enkelt, som inredningsexpert för restauranger/kaffer, är den bästa formen av reklam mun till mun. Du behöver inte spendera för mycket pengar för att göra reklam för dina tjänster överallt när du har en så bestämd målgrupp. Du kan börja genom att uppmuntra dina bekanta och vänner att erbjuda dina tjänster. Om de älskar ditt arbete de kommer säkert att presentera dig för sina vänner och kollegor också. Allt för att komma i kontakt med blivande eller befintliga restaurang eller kaffeägare. 

Andra partners som skulle kunna hjälpa dig att hitta nya kunder bland restauranger/caféer borde vara nya reklambyråer, inrednings- och utrustnings återförsäljare, småföretagscentra, starta eget utbildare, bokföringsbyråer, advokatbyråer och andra som har kontakt med målgruppen. Du kan även hitta direkt potentiella företagskunder genom att kolla på nätet och söka efter nyetableringar i tidningar m.m.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image