Förmedling för jobb utomlands

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Allt fler svenskar väljer att jobba utomlands. Kombination av bättre löner och stor efterfrågan lockar många att packa sitt bagage och flytta till nya äventyr. Och det är inte bara för pengarnas skull. Att jobba i ett annat land ser många som en större yrkesutmaning och en chans att få nya språkkunskaper.

Details

Många utländska arbetsgivare har vänt blickarna mot Sverige. Just nu råder det främst stor brist på specialister i hela Europa. Välutbildade tekniker, jurister, medicinsk personal och ekonomer råder det också brist på. Utflyttningen är störst till grannländer där ekonomin vuxit så mycket på sistone och efterfrågan på utländsk arbetskraft står högt i kurs. Det är till Norge, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och USA som man oftast åker till för att arbeta.

Så fungerar det

Det är ett stort steg för den som ska börja på ett utlandsjobb. Att resa till en främmande miljö, att ta på sig nya roller och hantera allt som är nytt ställer stora krav på arbetstagaren.

När du har förmedlat ett jobb hjälper du din klient att sköta det praktiska. Kontakta skattemyndigheterna för att ta reda på vilka regler som gäller och fråga försäkringsbolaget vad som täcks av hemförsäkringen i det nya landet. Granska anställningskontraktet med hjälp av erfaren jurist och kolla att det är komplett med alla uppgifter om arbetstimmar, ledighet och lön. Om arbetsgivaren lovar att ordna bostad ska det också stå i kontraktet.

För dina tjänster betalar den som fått arbete en avtalad avgift. Dina kunder är unga som ofta söker äventyr, äldre som vill utvecklas inom sitt yrke och träffa nya utmaningar, arbetslösa som inte ser någon hemmamarknad för sina yrken och läraktiga som vill bättra på sina språkkunskaper.

Det går att köpa olika handböcker som ger tips för de som är intresserade av att arbeta utomlands. Dessutom ges ut också information om arbetstillstånd, löne- och arbetsförhållanden, visum, resekostnader mm i utlandet. Även här kan du hitta nyttiga adresser och upplysningar.

Nischa dig

Du kan även förmedla kontakter och arbete bara i ett land, t.ex. Norge. Svenskarna har blivit den största invandrargruppen i Norge och massor av arbete lockar många svenskar till att flytta dit. Norska arbetsgivare är på spaning efter sjuksköterskor, byggarbetare, elektriker, lärare med mera. Hitta de norska arbetsförmedlingarna och erbjud samarbete. Det är ju även deras intresse att ge dig tips om lediga platser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image