Skrivservice för affärsplan

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Skapa en affärsplan är ofta en av de första och mest avgörande steg för att lansera ett framgångsrikt företag. Utan en tydlig och fokuserad vägledning för hur verksamheten fungerar - sannolikheten för framgång minskar. Men att skriva en affärsplan är också en uppgift som många företagare finner skrämmande.

Details

Om du har en talang för att skriva och kan sammanfatta andras idéer till kortfattade och enkla texter och siffror, samt tycker om att hjälpa andra i att sätta sina idéer på papper - då kan ett affärsplan serviceföretag passa perfekt för dig.

En av de stora fördelarna med den typ av företag är att du kan starta din verksamhet som ett deltidsarbete, och sakta bygga upp din kundkrets. När du är bekvämt etablerad, kan du förvandla den till en heltid verksamhet.

Ännu bättre är att startkostnader för att öppna en affärsplan skrivservice är mycket låga. Allt du behöver för att starta ditt företag är en lugn plats att arbeta hemma, en dator, en telefon och antingen ett affärsplan dataprogram eller en samling av guideböcker som innehåller exempel på bra affärsplaner. Resten är helt enkelt din tid för att hitta kunder och ta fram en kvalitetsplan för dem.

Varför en affärsplan service?

Så många blivande företagare letar efter ett sätt att starta ett litet företag eller en hemma verksamhet. Och alla nya verksamheter, vare sig stora eller små, kräver en formell affärsplan som beskriver målen för verksamheten samt vad som bör göras för att dessa mål ska uppnås.

En affärsplan analyserar möjligheten av en affärsidé samt möjligheterna för företag att överleva konkurrensen och andra svåra marknadsförhållanden. Den beräknar också kostnaderna för att driva verksamheten samt marknadsföringskostnader. 

Ett annat skäl till varför en affärsplan är viktigt är att företagare som behöver ytterligare finansiering från en tredje part för att starta sin verksamhet behöver det för att få de medel som behövs från intresserade investerare eller banker.

Däremot kan inte alla företagare skriva en bra affärsplan. Och eftersom det är oftast ett måste ha dokumentet, kommer de att betala för att köpa tjänster från en kunnig person.

Dina kvalifikationer

Affärsplan skrivande är inte för alla, självklart det kräver vissa färdigheter. De flesta människor tror däremot att detta är strikt reserverad och bara för professionella affärskonsulter med många års erfarenhet, men i verkligheten, kan vem som helst som uppfyller vissa krav starta den tjänsten. Förstås, en minimum är att du har goda kunskaper i ekonomi och finans termer samt utmärkt skrivförmåga. Och du måste ha förmåga att arbeta tillsammans med människor för att producera bra resultat.

Även om ingen formell utbildning är nödvändig för att starta en skrivtjänst, bör du naturligtvis skaffa så mycket utbildning och erfarenhet du kan. Det hjälper till om du har arbetat i olika företag för att få en gedigen förståelse för vad som händer i driften av ett företag.

Exceptionella skrivkunskaper är avgörande för att lyckas, men att veta hur man skriver effektiva affärsplaner är ännu viktigare. Potentiella kunder ofta kommer att besluta om eller att inte anställa dig baserat på dina referenser, så om du har en högskoleexamen inom området eller särskild erfarenhet från näringslivet blir det en fördel för dig.

Komma i gång

Investera i bra utrustning eftersom du kommer alltid att behöva spegla fram en professionell bild. Du behöver en dator med en bra internetuppkoppling, en färgskrivare, en affärsplan programpaket, brev kuvert och andra kontorsmaterial, samt en webbplats för att samla kundinformation via ett formulär. En affärsplan programpaket kommer att göra ditt jobb lättare, eftersom den automatiserar en del av processen.

Förutom att samla in viktig information från kunder via din hemsida, kan du också använda din webbplats för att ta emot betalning och för att skicka dem en kopia av sitt färdiga affärsplan. Men om du inte har råd med kostnaderna för att utveckla en avancerad hemsida redan från början, kan du skapa en grundläggande webbplats bara för att marknadsföra dina tjänster och kommunicera med dina kunder via e-post.

Marknadsföring

Annonsera i lokala tidningar, företags nyhetsbrev och infoblad, företagstidskrifter, näringslivs- och entreprenörskap centra, online entreprenörskap forum. Också, nätverka med andra yrkesgrupper såsom bankirer, näringslivsansvariga som kan bistå dig med information och tillståndsmyndigheterna. Och använd din webbplats för att marknadsföra dina tjänster.

Visitkort, flygblad och broschyrer kommer också hjälpa till att sprida ordet om din affärsplan skrivtjänst. Håll dig uppdaterad om branschen i allmänhet och utveckla en stark remiss bas genom samarbete med yrkesmän som har samma målgrupp.

Att hitta kunder kan du också göra genom att söka på nätet och delta på diskussionsforum och nätverk.

Tänka på

Var flexibel. Varje affärsmodell kräver en annan affärsplanstorlek och form. Så du måste ha detta i åtanke för att undvika att använda en allmän mall och format för alla affärsplaner, en blunder som snabbt kan förstöra ditt rykte.

När du startar din affärsplan skrivande blir du automatiskt en copywriter och en affärsplan konsult i en individ. Du kan aktivera dessa kvaliteter i separata tjänster för extra inkomst.

Fråga alltid efter viss förskottsbetalning. Det är så att om en kund ångrar sig om att ha planen klar när du redan är halvvägs in i uppdraget, kan du behålla lite vinst för den tid du har spenderat. Du kan taxera dina tjänster per timme eller per plan.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image