Kollektivt boende för studenter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Bristen på lämpliga små bostäder för ungdomar och studenter är stor. I dagens samhälle, när arbetslösheten bland unga är hög, betyder det att en egen lägenhet verkar lika omöjligt som att bo hemma. Många av de unga har svårt att få ekonomin att gå ihop.

Details

Pengarna räcker inte till mycket mer än mat och hyra. Bostadsbolagen går ut med olika erbjudande och rabatter till ungdomar men för att få bostad krävs ofta en fast inkomst.

Trender

Studenter har ofta problem att hitta lägenhet där de studerar. På mindre högskoleorter är det i allmänheten inte så stora problem att få bostad. Men i de stora städerna brukar det vara svårt och hundratals studenter saknar boende inför terminsstarten. Studentekonomin är mager och studiemedlen duger inte som försörjning hela året. Får man inget jobb under sommaren blir det riktigt tufft. Kan man tänka sig att dela en trea med en eller ett par kompisar kommer man mycket billigare undan. Att få tag på en billig etta är nästan omöjligt och köerna är långa. Men att få tag på en trea eller fyra är däremot något enklare.

Om man kunde hitta ett trevligt sällskap och dela hyreskostnaden genom att bo tillsammans kunde det vara en lösning på problemet. Den nya trenden på bostadsmarknaden är att fler går samman och flyttar ihop med en eller flera kompisar. Det handlar också om ekonomiska prioriteringar. Unga väljer att satsa på andra saker som resor och datorer, i stället för att betala dyra hyror. Genom att dela boendet får de ett billigare boendealternativ och klarar ekonomi bättre.

Så gör du

Starta en bostadsbyrå och specialisera dig på bostadsförmedling för ungdomar och studenter som vill spara pengar genom att dela lägenhet med andra. De flesta ungdomar och studenter är flexibla och rörliga när det gäller att byta bostad. Vinsterna med att bo i kollektiv är många, både ekonomiska och personliga. Hyran blir låg och man delar även på andra avgifter som telefon, elektricitet och tv. Dessutom kommer man i kontakt med människor som man kanske aldrig skulle möta. Kan du sätta samman de personer som har gemensamma intressen eller studier blir kollektivt boende en samlingspunkt för umgängeskretsen.

När du ordnar en lägenhet för studenter, var tidigt ute då du kanske behöver annonsera efter studenter som vill dela lägenhet med varandra. Koncentrera dig i första hand på de områden som ligger nära universitetet och centrum och där det finns goda möjligheter till fritids aktiviteter.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image