Juridisk byrå för småföretagare

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

”Bättre sova gott än att äta gott” säger ett gammalt kinesiskt ordspråk. Att ha dåliga kunskaper om juridik och samtidigt driva ett småföretag kan vara en dålig kombination.

Details

Det är inte ovanligt att företag går i konkurs just för att ägare inte har ägnat tillräckligt tid för att kontrollera den juridiska sidan av saken. Det kan gälla obetalda skatter eller en affär med ett skuldsatt företag. Går det riktigt illa åker både hus, bil, dator och stereo för att betala företagets skulder. Lösningen är att hitta och lösa problemen innan de fördjupas.

Så fungerar det

De flesta småföretagare kan inte nya regler och bevakar sällan sina juridiska intressen. När man har en liten firma och en överskådlig verksamhet har man i regel litet behov av juridisk assistans. Men i alla andra fall blir den nödvändig.

Målgruppen är småföretagare och affärsidén är att ge juridisk rådgivning om allt som rör en småföretagare, att hjälpa dem att utforma avtal, svara på frågor om skatter eller att ställa upp och hjälpa dem att förhandla med sina uppdragsgivare eller banken.

Sverige är ett av de lag tätaste länderna i Europa och det är inte alltid lätt att hitta rätt i den djungeln. Vilken företagare som helst kan hamna i en situation där man tappar greppet och behöver råd.

Komma i gång

Tala med några småföretagare som du har kontakt med idag och ta reda på de vanligaste problemen som de möter. Du behöver inget kontor för att starta din juridiska byrå. Med hjälp av en bärbar dator och ett modem blir det ingen skillnad mot att jobba hemifrån.

Du ska framför allt vända dig till de som snart skall starta ett företag eller nyligen har gjort det. Hjälpa dem i kontakter med banken, försäkringsbolag och myndigheten.

Ska man starta en firma tillsammans med en kompanjon är det alltid bra att en jurist tittar över avtalet. De flesta konflikter går att lösa men genom att förutse problemen och bestämma hur de skall lösas har man större chans att klara sig tillsammans.

Detta gäller också finansieringen och kontakterna med de första tilltänkta uppdragsgivarna. Varje kontrakt och varje situation har sina fallgropar när man är oerfaren, och det kan resultera i att man ger felaktigt intryck och missar affären.

Om man inte har kontoret på fickan eller en inmutad hörna i lägenheten måste man hitta en lämplig lokal innan man sätter i gång. Där finns massor av regler och det skadar inte den blivande företagaren att komma väl förberedd till det första mötet med hyresvärden. Det har visats sig att många företagare betalar en för hög och felaktig hyra p.g.a. att kontraktet tillämpas i strid mot den nya lagen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image