Skrattinstruktör

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Människor är stressade i vardagen och hinner inte tänka efter hur de egentligen vill ha det i livet. Många behöver hjälp för att kunna dra på smilbandet. Det gäller att våga tänka om, att våga ifrågasätta och försöka komma fram till vad man vill med sitt liv. Det är alldeles för kort för att slösa bort på negativa funderingar.

Details

Ett gått skratt förlänger livet. Dessutom gör det livet så mycket roligare. Men, kan man skratta sig friskare och må bättre? Kan det vara så enkelt?

Ja, optimister lever längre och är mer framgångsrika. Det går dessutom att lära sig att vara positiv och framför allt att lära sig att skratta. Ofta är det små förändringar som behövs för att man skall få ett mycket trevligare kroppsspråk och kunna skratta. Din uppgift är att få människor att skratta mer och må bra.

Det finns många olika sätt att föra ut skrattet på. Finns olika metoder och övningar som fungerar alldeles utmärkt. Det handlar inte alltid bara om att dra roliga historier för att få folk att skratta. Det finns skrattövningar och tekniker som fungerar som skrattyoga eller ex. andra som liknar ren gymnastik. Hitta din egen metod och bli en glädjespridare på beställning!

Skrattinstruktörsutbildning

Är du en glad människa som väljer att se möjligheter i stället för hot? Vägrar du att tänka negativt och har lätt för att skratta? Då har du bra förutsättningar att bli en skrattinstruktör. Men det behövs mer för att bli trovärdig utbildare och coach.

Utbilda dig till skratt pedagog. Vill du leda egna skrattkurser bör du gå en kurs för att bli certifierad skrattinstruktör. Det är ofta en helgkurs med teori och praktik som kompletteras med ytterligare praktiska moment och uppföljning. Kolla på nätet för att hitta organisationer som gör certifiering.

Hur lär man sig att skratta?

Man övar sig i olika skratt genom att försätta sig i olika situationer där det blir oemotståndligt att inte skratta. Man lurar helt enkelt kroppen att skratta och dessutom är skratt en bra motion. Hundra skratt lär motsvara 30 minuter på gym.

Dessutom hjälper skrattet hälsan på traven också på andra sätt. Blodtrycket sjunker, hjärtat mår bättre när människor inte irriterar sig på små saker. Gammal luft vädras ur lungorna, immunförsvaret stärks, musklerna slappnar av och hjärnan svalnar. Ett glatt minspel får temperaturen i hjärnan att sjunka. Man skrattar inte för att tänka bättre, utan man tänker bättre när man har skrattat.

AdobeStock 231496134 1

Marknaden

Idag finns fortfarande inte så många skratt terapeuter i landet. I Japan och Indien skrattar man i gång företag varje morgon men bl.a. minskad sjukfrånvaro som följd. Kan man verkligen försörja sig på att lära folk skratta? Och kalla sig skrattinstruktör på visitkortet? Absolut, men det tar tid att jobba in sig på marknaden.

Kontakta sjukvården, landstingen, sjukhusen och försäkringskassan. Dina kunder är alla som kan dra nytta av skrattet. Det passar fantastiskt bra vid personalsammankomster, "kick-offer", konferenser eller andra möten där programmet ofta är fullmatat med teoretisk information. Skrattpausen blir ett välkommet energi- och kreativitetsskapande avbrott.

Skratt är inte bara för komedi klubbar eller humoristiska TV-program. Skratt på arbetsplats kan hjälpa anställda må bättre, öka sin produktivitet och även främja starkare relationer. Företagen har mycket att vinna på en 10-15 minuters skrattpass varje dag i stället för den sedvanliga fikarasten. Genom att skratta mer på jobbet minskar man stress, förbättra anställdas hälsa och till och med ökar sociala samspelet mellan kollegor.

Du kan också ordna föreläsningar och praktiska övningar hos föreningar och andra organisationer. Skrattyoga kan givetvis också användas för ett givet tillfälle bara som en rolig aktivitet. Effekterna blir omedelbara, men goda effekter finns kvar även på längre sikt. Erbjud skrattpass för den egna gruppen för festliga tillfällen som födelsedagar, bröllop eller andra firanden.

Hälsocenter, fitness klubbar och andra hälsoinspiratörer kan också ha utbildade skrattinstruktörer som erbjuder skrattpasstillfällen.
Det blir inte omöjligt att skratt kommer snart att kunna erbjudas på samma sätt som fysisk aktivitet på recept. Att skratta varje dag är ett framgångsrecept för god hälsa.

Fakta om skratt effekter

Att vi mår bra av att skratta finns det ingen som betvivlar, numera finns det dessutom många vetenskapliga rön som styrker detta. Man får t.ex. bättre blodcirkulation, ökad lungkapacitet, vältränade ansiktsmuskler, förbättrat immun-försvar, mer positiv energi (mycket tack vare endorfinerna som utsöndras).

Skratt är också en fantastisk metod för att hantera stress, smärta och för att lösa konflikter. Problemet är bara att vi skrattar allt mindre.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1