Bröd med abonnemang

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Man upptäcker hela tiden nya fräscha prenumerationsmodeller. Att köpa bröd via abonnemang är ett nytt bra sätt att få färskt surdegsbröd varje vecka. Och att starta företag.

Du gör ditt högkvalitativa bröd tillgängligt för ett begränsat antal abonnenter till ett fast pris.

Details

Så gör du

Starta en webbplats som erbjuder en abonnemang baserad brödleverans. Du gör ditt bröd med alla hantverkarens goda traditioner, olika sorter, utan konserveringsmedel och med naturliga jäsningsprocesser. Ett annat alternativ, än att baka dem hela vägen, är att leverera bröd som kylda halvfabrikat. Kunderna kan sedan lagra dem i kylen i upp till ett par veckor, och när de är redo att använda brödet, kan de helt enkelt baka det och njuta av den rykande färskt bröd från sin egen ugn. Abonnenter får 2-3 limpor av sitt val varje vecka till ett fast månatligt pris.

Utveckla en meny

Bestäm exakt vilka bröd du vill sälja. Köp dina ingredienser från ett livsmedel grossist i ditt område. Använd din lokala telefonbok för att lokalisera flera grossister, och ta bud från varje. Välj den leverantör som kan tillhandahålla den typ av ingredienser och livsmedel som du behöver för bästa pris.

Kunder

Du levererar till hem och utvalda företag i ditt område. Brödet levereras till kundens dörr, några dagar i veckan. Pickup alternativen gäller för kunder i ytterområdena på lördag förmiddag.

Utrustning


Detta är ett område som kommer att variera mycket beroende på vad du vill göra. För vissa människor gäller det att renovera hemköket och förvandla det till en modern bakanläggning. 
Men ofta kan det vara bättre att vänta tills du har varit i branschen i minst ett år innan du spenderar stora pengar för att renovera ditt kök. Hundratals hembagare kommer att bekräfta detta råd.

När det gäller vad du behöver från ditt kök, du måste verkligen gå tillbaka till vad du planerar att göra och sälja. Många nya hem bageri ägare har justerat sina menyer baserat på funktionerna i deras kök. Det kan vara att du behöver ett urval av stekpannor och kastruller och lagringsbehållare för ditt nya bageri. Du behöver nästan säkert en massa tomma skåp eller en tom garderob för förvaring. Och att ha en frysbox eller en andra kylskåp kan vara mycket praktiskt också.

Hembagare eller en lokal


Starta ett hem bageri istället för en lokal har sina fördelar. Det primära är att du inte behöver betala för dyra butiksytor. Den sekundära fördelen är att du kommer att vara hemma, vilket kan vara viktigt om du har små barn. En nackdel med att ha ett bageri i ditt hem är att, ja, det är ditt hem. Det innebär också att den främsta rum i huset är på väg att tas över av ditt företag. Det finns många distraktioner hemma - är du disciplinerad nog att hålla sig fokuserad och bara lämna saker ogjorda runt ditt hus?

Ett relaterat problem är lagring. För att få bra priser på material du måste köpa större mängder. Det innebär att du kommer att behöva, åtminstone, ett område lika stort som ett litet linneskåpet för att lagra din bageriutrustning och material. En klädkammare är mycket bättre och mycket mer realistiskt.

Kom också ihåg att allt utrymme du väljer har att hålla sig relativt svalt. Ett garage som träffar 40 grader på sommaren kommer att göra obehagliga saker till lagrade torra varor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image