Personliga tårtor

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Tårtor blir mer kreativa hela tiden, och den enda begränsningen är fantasin. Tredimensionell design är på modet just nu, resulterar i tårtor som ser ut som kuddar, djur, handväskor, blommor, och, ja, allt annat man kan drömma om.

Details

Om du älskar bakning, och att pyssla med socker och godis, kan du tjäna pengar genom att dekorera och sälja dina egna tårtdekorationer. Som professionell tårta dekoratör skapar du leenden och minnen, gör människors liv sötare och ger den eleganta touchen på släktträffar, kalas och andra festliga tillfällen.

Du bör vara kreativ

Kreativ talang och passion är viktiga! Inte undra på att många tårtdekoratörer kallar sig socker artister! Om du vill få uppmärksamhet och efterfrågan, bör dina tårtor vara bättre, godare och smaskigare än den lokala bagarens. Det innebar ständig förbättring, nya trender och nyare recept.

Så gör du

Som tårtdekoratör bakar du och dekorerar skräddarsydda tårtor för dina kunder enligt kundens specifikationer - men med din egen kreativa touch. Du kommer att träffa potentiella nya kunder hela tiden, från champagne brudar och deras mammor till stolta små barnföräldrar och människor som vill fira med stil.

När du träffar kunder, kommer du visa dem ditt tidigare arbete för inspiration, eller kanske några nya idéer. De kan prova ett par bitar av din tårta för att se vilka smaker de gillar bäst. Sedan kan du börja prata detaljer, från budget och antalet personer som ska delges till tema och stil av kakan.

Ta reda på ett leveransdatum, adress, och du är iväg! Förutom mötet med kunder, tillbringar du största delen av din tid på bakningen, shopping och beställning av förnödenheter och utrustning, att leverera tårtor till bröllop eller andra evenemang, marknadsföring till nya och tidigare kunder. Dessutom måste du hålla jämna steg med trender inom tårta konstruktion, lära dig och öva nya design- och dekoreringstekniker. Recept och inspiration hittar du i bloggar, kokböcker och tidningar.

Tårtbagare kan också välja att specialisera sig på en stil eller tema såsom blommor, marsipan figurer, kungliga isbildningar, eller speciella spetsar eller rosor, bara för att nämna några.

Som professionell tårtdekoratör, kan du baka i ditt eget hem, eller så kan du hyra ett kommersiellt kök. Kyrkor, samlingslokaler, skolor och andra platser har ofta kök som används på deltid.

Kunder

Tårtdekoratörer utnyttjar det faktum att människor älskar att känna sig speciella, och är alltid på jakt efter något nytt och unikt. Kunder som är trötta på rutinköp gillar ovanliga handgjorda tårtor som verkligen återspeglar temat för firande.

Gratis publicitet räknas alltid. Knacka på alla dina vänner och bekanta, låt de smaka dina tårtor och utnyttja sedan det för att få mun till mun publicitet. Kanske du kan få dem att distribuera flygblad och rabattkuponger för dina tårtbusiness?

Skicka ett pressmeddelande till din lokala tidning, väck deras intresse genom att baka en riktigt stor tårta för det lokala barnhemmet i form av en jätte cookie. Kakan skärs och intäkterna går till välgörenhet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image