Bröllopstårtor

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

En bröllop- eller förlovningsdag är definitivt en anledning att fira, och ingenting säger "grattis" som en festlig tårta. Den största skillnaden mellan en yrkesmässig bröllopstårta och en hembakad är utformningen och detaljer som en professionell tårtbagare sätter i sina tårtor.

Details

Göra bröllopstårtor kan vara konstnärligt och ekonomiskt givande. Att baka bröllops tårtor erbjuder dig chansen att utnyttja din baknings- och dekorations kompetens på hög nivå.

Så börjar du

Börja i ditt kök och köp de produkter du behöver för att göra bröllopstårtor. Detta kan inkludera böcker och kataloger som hjälper till med bröllopstårta design, verktyg och utrustning. Eftersom bröllop tårtor och kakor är vanligtvis finare än andra kakor, dessa verktyg är avgörande för din verksamhet.

Forska innan du handlar. Spendera tid på nätet att titta på olika tårta mönster eller besök lokala bagerier för att få idéer om hur du vill att dina tårtor ska se ut. Ta bilder av tårtor i fönster och jämför dem senare. Du kanske kan kopiera någon annans design. På nätet hittar du massor av inspiration till din tårta och ditt sockerskapande, både gallerier på tårtbilder och steg för steg beskrivningar. Även användbara recept, mått tabeller, ordlistor mm.

Välj ingredienserna i din bröllopstårta

Det finns många kombinationer och inriktningar exempelvis vegan, choklad eller frukttårta. Du behöver inte hindra fantasi här heller. Ta reda på vad kunderna gillar, det är deras stora dag, och baka en tårtfavorit som passar deras smak. Välj en stil för bröllopstårta. Om du hittat en stil du gillar på en webbplats, skriv ut en bild för senare användning. Eller var kreativ och kombinera två harmoniska stilar för att göra något nytt och annorlunda.

Du kan även hitta inspiration runt ett intresse som paret delar. Till exempel, om de är båda ivriga tennis entusiaster, kan du anpassa din tårta med marsipan nät, rack och tennisbollar. Planera leveranstiden. Hur mycket tid tar det att skaffa allt som behövs och baka? Se till att tårtan är redo för bröllop och ordna leverans i god tid.

Så räknar du pris

Skriv ner kostnaden för alla dina ingredienser och förnödenheter, sedan multiplicera det med tre för att få ett ungefärligt pris att ta betalt för dina kakor. Detta är den generella formeln för kakor prissättning. Olika faktorer kommer att påverka din faktiska prissättning. Om du levererar, kommer det att finnas en extra kostnad. Om en kaka tar mer tid, kanske du måste ta hänsyn till detta också. Kontrollera priser på andras tårtor det kan hjälpa dig avgöra prissättningsmetod som passar dig bäst.

Marknadsföring

Ta bilder av varje bröllopstårta du gör. Använd dessa bilder för att bygga upp en portfölj du kan använda när ditt företag växer. Portföljen också kan fungera som ett sätt att ge kunden en uppfattning om vilka typer av tårtor du kan göra. Din portfölj kommer att vara en pågående process och bör uppdateras med varje ny tårta du gör.

Annonsera ditt företag. Det finns många sätt att annonsera, beroende på din budget. Annonserings idéer för en bröllop orienterade verksamhet omfattar distribution av flygblad och visitkort till brudkläder butiker, frisörer, event organisatörer och kontakt med andra i bröllops världen. För din tårtleverans kommer mycket av din reklam komma från mun till mun, så lämna alltid visitkort till dina kunder.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image