Sälja kakor online

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Vare sig från en monter på en välgörenhetsgala eller i pausen av ett barns idrotts match, säljer hemgjorda bakverk traditionellt bra. Med internet och tillgängligheten av producenter från hela landet, att sälja bakverk till en bred marknad är enklare än någonsin.

Details

Beväpnad med en läcker produkt och en butik på en ansedd online marknadsplats, kan du sälja hemgjorda bakverk direkt till kunderna.

Innan du börjar

Du är en professionell bagare eller en amatör som älskar att baka kakor. Bestäm vilka typer av kakor du vill sälja. Det finns många olika sorters kakor, inklusive enkla brödkakor, tårt- och pajliknande kakor, och flerskiktade kakor med detaljer. Som egen bagare du kan utforma och dekorera alla typer av kakor och muffins, eller du kan välja att specialisera sig på att dekorera den typ du kan bäst: Gourmet muffins, Baby shower kakor, Bild eller tecken kakor, Årsdag kakor, Skojiga kakor, eller upp och nedvända kakor och mer.

Om du har väldigt lite bakgrund eller utbildning, kan det vara bäst att börja sälja okomplicerade kakor som du vet att du kan producera enkelt. Om du har mer erfarenhet, överväga att erbjuda mer komplicerat kakor till salu.

Tillstånd

Kontrollera med kommunala myndigheter. I många områden, när du börjar laga mat ett visst antal produkter varje vecka, kan du behöva uppfylla vissa strängare säkerhetskrav. Du kan behöva köpa industriugnar och skaffa tillstånd för ditt kök som garanti att du uppfyller alla nödvändiga hälso- och säkerhetskrav.

Så fungerar det

Konfigurera en webbplats för att sälja kakor. Du kan skaffa en egen webbplats eller använda specialiserade köp och sälj webbplatser där köpare och säljare möts direkt. Ställa in egen webbplats har flera fördelar inklusive förmågan att kontrollera exakt hur sajten ser ut samt förmågan att interagera direkt med kunder och avstå från en tredje part. Använda en webbplats som Blocket eller liknande har också fördelar. Om du inte har stor datorvana, kan detta till exempel vara en bra kompromiss.

Se först till att du har kapacitet för att möta alla beställningar. Hitta rätt förpackning för leveranser. För att skicka kakor till kunder måste du skicka dem från ditt kök. Korrekt packning som bevarar detaljer är viktig. Arbeta med företag som kan garantera dig den färdiga kakan kommer att levereras som utlovat på bilderna du visar köpare.

Du kommer inte att sälja allting varenda gång som du bakar. Till skillnad från andra livsmedel eller produkter som kan förvaras längre tid måste bakade kakor som inte säljs kastas bort inom ett par dagar. Mängden av matavfall är ändå i huvud drag under din kontroll eftersom du arbetar hemifrån. Eftersom du inte behöver fylla ett skyltfönster med nybakat kan du välja att bara baka på beställning. Dessutom, eftersom verksamheten drar igång, kan du få en känsla för exakt vad du ska baka. För att vara på den säkra sidan räkna cirka 20 procent avfall kostnad i början. Så om du planerar att göra 500 kakor, planera att få en vinst för endast 400.

Bilderna säljer

Köp en digitalkamera och lär dig att använda den. En digital kamera gör möjligt att redigera och manipulera den färdiga bilden. Dra nytta av denna funktion och hitta rätt bakgrund för att visa upp dina bagerifärdigheter. För att sälja dina kakor bör du ha god, detaljerade bilder av dem att visa för allmänheten. Ta fina, digitala bilder av de livsmedel som du vill erbjuda. Folk kommer inte bara lita på att du gör en bra tomte. De vill se det. Ju bättre bilder av mat, desto mer framgångsrik blir du på att sälja dem.

Prissättning

Innan du börjar fylla order via din online-webbplats, måste du veta hur man korrekt sätter pris på varje objekt du kommer att sälja. Kolla priser på ingredienserna. Hoppa till det lokala snabbköpet och ta en tur till den lokala restaurang grossister. Studera din lista över ingredienser, och avgör hur mycket du skulle behöva köpa av varje ingrediens för att göra en sats eller två av varje kaka. Vissa ingredienser är universella till hela menyn, medan andra kommer att vara specifika för vissa poster.

Beräkna dina driftskostnader

Om du bakar hemifrån, kan du behöva vänta på att få räkningar från följande månad efter att du började din verksamhet att verkligen beräkna kostnaden. Lägg utrustning kostnader för ditt hembaserade bageriverksamhet. Beroende på hur mycket utrustning du har, kan detta vara ingenting. Men under tiden kommer saker som blandare, bakning kokkärl och spatlar behöva bytas. Exakt hur mycket du vill fördela denna kostnad är upp till dig, men det är en bra idé att planera några kronor till utrustning.

Lägg till annonseringskostnader. Kostnaderna kan vara återkommande, t.ex. en månatlig avgift för en webbplats eller engångskostnad för utskrift av menyer och flygblad.

Till sist, scanna priserna på andra konkurrenter. Människor kommer säkert att betala för kvalitet. Om det behövs, justera priset något, eller avgör om du kan baka för en lägre kostnad.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image