Leverera hemlagad soppa

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Under senare år har hemlagad soppa blivit mer populär eftersom konsumenterna vänder sig mer och mer mot hälsosam mat, sunda soppor i motsats till kondenserade, konserverade sådana. Vissa företag kör sin soppa verksamhet från hemmet, medan andra startade från hemköket innan han flyttade till en större anläggning.

Details

Om du är en affärsdriven person som utmärker sig på att göra goda soppor, kan det här vara en nisch för dig. Även om framgång inte kommer att hända över en natt, är det värt din tid och ansträngning om du gillar matlagning och trivs att göra god mat för andra.

Komma i gång

Bestäm vilken typ av soppa verksamhet du vill starta. Till exempel kan du starta en färsksoppa leverans med beställning dagen innan eller sälja färskt förpackade frysta soppor för senare användning i mikrougn. Du kan även börja med leverans inom ett närliggande område eller sälja dem via internet. Du väljer själv. Bestäm om du kommer att göra soppor i ditt eget kök, leasing utrymme eller industrikök. Kontrollera med lokala Miljöförvaltningskontor för att se om ditt matlagningsutrymme behöver inspektion och tillstånd. 

Skriv en affärsplan som omfattar ekonomiska prognoser och information om hur du planerar att marknadsföra företaget. Samla information om vilka dina potentiella kunder är och vilken typ av soppor de kommer att vara mest intresserade av.

Köp utrustning du behöver

Köp vad du behöver för att starta din hemgjordsoppa verksamhet. Räkna vad du ska använda i ditt kök för att göra förberedelser enklare. Köp en kommersiell spis. Du kommer också att behöva ett stort kylskåp för att hålla färska råvaror och tillagade soppa i transportlådor. Lagrar du frysta soppor behöver du dessutom en stor frys. 

Ordna fram föremål såsom slevar och stora grytor med lock så att du kan göra stora mängder soppa. Plocka upp även annat du behöver i köket bl.a. en stadig skärbräda och knivar. Köp alla icke-ömtåliga ingredienser som kan lagras, och håll dem åtskilda från hushåll maten om du jobbar hemifrån. Använd ett separat skåp för lagring. Köp färska råvaror med några dagars mellanrum. Fyll på förpackningsmaterial, till exempel engångsbehållare med lock och engångsbestick.

Välj dina recept

Experimentera med egna beprövade recept och välj soppor som är goda och hälsosamma. Be vänner att bidra med sina favoriter. När du har hittat prima recept och bestämt en plats, börja i liten skala och låt ditt företag växa i lagom takt. Prova nya recept på din familj och vänner. Kontrollera recept källor på nätet inklusive vegetariska alternativ. Överväg att ha minst två soppor som inte har ingredienser som allergiska människor vanligen inte tål, såsom mjölk eller jordnötter. Utveckla dina recept, med särskild uppmärksamhet på örter och andra aromer. 

Skapa en eller ett fåtal uppsättningar som ska användas för flera olika typer av soppor. Skapa till exempel en kyckling lager för soppor som innehåller kyckling. Räkna ut hur mycket råvaror du behöver för bestämt antal portioner eller skålar. Räkna noga detta och ta anteckningar så att du inte slösar bort en del varor. Köp varken mer eller mindre än du behöver. Och färska råvaror ska vara färska. Bestäm kostnaden för varje portion och typ av soppa. När du gör detta, kan du hantera vinster mer förutsägbart när du växer.

Börja producera

Besök jordbrukare, bondemarknader, hälsokostaffärer och stormarknader för att räkna ut var du kan bäst köpa dina ingredienser. Köp grönsaker när de är i bästa tid och erbjud soppor som bygger på färska säsongsvaror. Om du bor i ett nordligt klimat, köp färskt under säsong, frys ner och använd för soppor när det är kallt. Använd dekaler för att märka varje behållare med typ av soppa, ingredienser och pris. Skapa i förväg ett antal klistermärken med ingredienser för varje typ av soppa.

Paketera rätt

Förpackningen är viktig oavsett om du vill kyla soppan för senare användning eller helt enkelt att transportera den till en fest några kvarter bort. Använda fel typer av förpackningar eller göra det på fel sätt kan leda till förstörelse eller spill. Du kan frysa korrekt förpackade soppa upp till tre månader innan dess smak börjar avta. Om du vill använda soppan tidigare än så, kan du förvara den i kylen.

Sälj dina soppor

Hemlagad soppa recept är läckra, och många människor njuter av dem på lunch raster. Du kommer att göra livet lättare för upptagna människor genom att ge dem ett nyttigt livsmedel som de kan köpa på väg hem och värma snabbt innan servering. Ta kontakt med livsmedelsföretag och restaurang inom köravstånd som kan vara öppna för att sälja dina soppor och tala med ägaren. Erbjud dem en andel av försäljningen, och fråga hur många skålar soppa de vill ha varje dag. Låt dem veta att du förbereder soppan färsk kvällen innan, paketera den och leverera skålar varje morgon. Erbjud en provkörning om de verkar tveksamma tills du övertygar dem och bevisar att soppor kommer att sälja.

Marknadsföra ditt företag med visitkort och flygblad. Berätta för familj och vänner om verksamheten, samt var dina soppor kommer att säljas. Låt dem berätta för sina vänner. Skapa en liten hemsida med menyer och kontaktuppgifter.

Skriv prislistor och servera lunch till kunderna som finns nära ditt kök. Sälj till skönhetssalonger, kontor och lärare på närliggande skolor. Satsa på återkommande kunder. 

Välj förpackningar som gör det enkelt för kunderna att värma soppan på en arbetsplats mikrovågsugn eller senare hemma. Utveckla koncept och paketera soppan i attraktiva påsar med en servett och sked. Hur du presenterar produkten kommer att påverka hur människor känner för att beställa dem. Ge utmärkt service varje dag och slarva aldrig med ingredienserna.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image                midnight logo            svenska casinon hos spelpressen