Popcorn

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Popcorn är den snabbast växande snacksprodukten i Sverige just nu. Jämfört med chips, jordnötter eller annat fett man stoppar i sig, är popcorn rena smalmaten. En hel liter poppade korn innehåller bara 150 kalorier, lika mycket som en stor banan.

Popcorn är inte bara magra snacks utan de innehåller en hel del andra nyttigheter som järn, fosfor, kalium, magnesium och vitamin A. Dessutom har popcorn ett fiberinnehåll som kan jämföras med fiberberikade frukostflingor. Det gör dem till ett perfekt mellanmål för bantaren, eftersom de mättar snabbt utan att ge onödiga kalorier. 

Details

Popcornets historia är lång. Den går tillbaka flera hundra, kanske till och med tusen år i tiden. Bland annat vet man att de mexikanska indianerna bjöd Columbus och hans besättning på popcorn. De kallade det för sitt gyllene korn. Indianerna tjänade naturligtvis inga pengar på popcorn då men det kan du däremot göra idag.

Komma i gång

Skaffa en popcornmaskin, ordna tillstånd om tillfällig försäljning och gå ut och sälj. Det finns många olika modeller av popcornmaskiner. Ta kontakt med några leverantörer och skaffa en maskin som är både mobil, har hög kvalité och ser bra ut. Hos leverantörer kan du ofta få andra nyttiga tips exempelvis om var man köper billiga råvaror. Glöm inte att ordna påsar i några olika storlekar och uppladdningsbara batterier till stereon. 

Kontrollera priserna hos andra popcornförsäljare och se vilka platser dem finns på. Faktum är att det ofta är svårt att få tag i färska popcorn och kan du hitta en plats där många människor promenerar mycket då kan du sälja bra. Målgruppen är alla, från barn till pensionärer.

Genom att kombinera målgrupper med olika distributionskanaler får man alltid nya idéer och nya sätt att sälja. Att åka runt och sälja popcorn på samma sätt som man gör det med Hemglass skulle vara ett intressant försäljningsalternativ. Eller hitta en väg att sälja till kunder under långa vintern.

Skaffa tillstånd

Det är viktigt är att hitta en uteplats där man kan stå och sälja sina varor. Lagen säger att med tillfällig försäljning avses sådan gatuförsäljning som tar offentlig plats i anspråk endast tillfälligt och i obetydlig omfattning. För att ansöka om tillstånd för disposition av offentlig plats måste du precisera den plats du önskar sälja på. Polismyndigheten äger ingen mark och har därför inga platser att anvisa. Därför gör du först förfrågan hos den som äger den aktuella marken och sedan ansöker om polismyndighetens tillstånd.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image