Leverera lunch till företag

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

En måltid leveransservice till företag betyder att du inte lagar mat själv utan du erbjuder ett brett utbud av mat från befintliga restauranger så att kunderna får välja och beställa menyer för leverans direkt på nätet. En måltid leveransservice är en populär idé bland dem som är hälsomedvetna, njuter av gourmet livsmedel, eller helt enkelt inte har tid att förbereda sina måltider själva.

Info

Hur gör du?

Du levererar restaurangmat till arbetsplatser i valt område. Storstadsområden verkar vara de bästa platser att starta en måltid leverans. Välj din målgrupp. Ett bra exempel på en målgrupp är företagens kontor. Du kan ge dem en lunch leveransservice måndag till fredag.

Undersök på nätet eller titta igenom telefonboken för att få en lista över restauranger i ditt område. Diskutera ditt förslag med restaurangchefer. Fråga efter menyer och prislistor att placera online. Enas om en provision för varje levererad måltid.

Samordna med kocken och restaurang för att bestämma den bästa kommunikationsmetod i förväg. Använd sociala medier, telefon eller webbsida. Bestäm leveransområde. Starta i liten skala och lägg till nya områden i takt som du växer. Vidarebefordra order via data eller telefon till restaurangen eller kock. Plocka upp och leverera sedan mat till kunderna, samla betalningar om de sker på plats. Håll koll på varje order och betala restaurang enligt överenskommelsen.

Start kostnader kommer att innefatta telefon och datautrustning, hemsida installation och Internet kostnader, kyl och isolering utrustning, marknadsföring och leveranskostnader.

Marknadsföring

Marknadsför din måltid leverans genom att lämna visitkort, menyer och flygblad till företagskunder. Inrätta en webbplats som ger kunderna möjlighet att beställa online. Visa menyer och priser för enkel beställning. Skapa ett schablonbelopp att debitera kunderna för leveransservice. Annonsera och skriv priser på menyer och flygblad.

Bestämma vilken typ av måltider du ska tillhandahålla. Det finns många typer av måltidsleverans. Till exempel kan du erbjuda husmanskost, gröna lunch, viktminskning måltider eller gourmet måltider. Eller alla tillsammans. De måltider du ger kommer att avgöra din målgrupp.

Skapa en marknadsplan när du har bestämt din målgrupp. Betona bekvämlighet, nutrition, och kvaliteten på dina måltider. Ge snabb service med ett leende. Lyssna på kunders önskemål eller klagomål. Ha en back up fordon i nödsituationer. Kontakta andra förare om området blir för stort.

Leverans och utrustning

Bestäm hur du kommer att leverera måltider och leverans frekvens, d.v.s. dagligen, en gång per vecka eller enligt schema. Om du inte har mycket kapital, kan du behöva leverera måltider själv. Annars kan du anlita någon som kan leverera måltider och du sköter kontakter, order och allt annat. Detta beslut är beroende på din startbudget och det geografiska område som du riktar dig mot.

Bestäm hur du ska lagra maten innan den levereras. Särskild kylutrustning kan behövas, och statliga regleringar kan påverka detta. Du kan behöva isolerade leverans väskor eller bärare, eller en isolerad skåpbil. För ytterligare information om nödvändig utrustning besök någon mat- eller restaurang mässa, och kolla även med miljöförvaltningen/Livsmedelsverket.


Features

Location:

Våra partners

         cropped cropped Dragan 1 2048x1211                 tipsom.se 

       image               logo_1.jpg