Leverera hemlagad mat

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Den ständiga efterfrågan på hälsosam och hemlagad mat gör denna verksamhet intressant. Du kan starta din leverans av hemlagad mat överallt men i ett storstadsområde vore den enklaste, och förmodligen ger dig de flesta kunder.

Info

Så gör du

Bestäm om du vill leverera lunch, middag eller båda två. När du har bestämt ditt målområde bör du ta reda på om denna typ av verksamhet redan finns. Det finns så många som inte använder tjänsten så det skulle vara onödigt att börja just i ett område där leverans redan existerar.

Du kan ändra och erbjuda nya matsedlar varje vecka, laga mat i förväg och sedan lagra i frysen för att spara tid och underlätta processen att göra måltider. Om du använder ditt eget kök som förberedelse platsen, se till att den har tillräckligt med utrymme för kylning, korrekt spis och ett litet kontorslokal att hantera order. Se till att skaffa de nödvändiga tillstånden för köket.

Leverans

Köp leveransutrustning, förpackningsartiklar och andra objekt som är viktiga för din leverans service. Använd en pålitlig leverans fordon. Överväg att anlita en förare för att leverera dina måltider eller helt enkelt leverera själv i början för att minska kostnaderna. Spara pengar genom att köpa utrustning och tillbehör hos grossister. Med en växande kundkrets och bra schemaläggning som fokuserar din annonsering på bara en eller två stora byggnader kan du leverera en hel del luncher under intervallen av några timmar ex. mellan 11.00 -14.00.

Skaffa en telefonlinje specifikt för din leverans verksamhet. Få någon hjälpa dig med telefonen medan du gör mat leverans. Starta din verksamhet lokalt och senare när ditt företag har utvecklats gå vidare till olika platser. Se till att du inte är alltför långt från de områden du valt. Du vill inte ha en order femtio mil bort för det blir för dyrt att åka dit.

Marknadsföring

Utveckla en marknadsplan. Du kan också välja att marknadsföra dina tjänster till ett större område utanför det lokala området, för att sedan välja ett som passar bäst och du hinner med.

Utveckla en webbplats där kunderna kan beställa mat på nätet. Använd flygblad, broschyrer och mun till mun för att sprida nyheter om ditt nya hemlagad mat leveransservice. Skapa en databas med alla dina nuvarande och framtida kontakter. Skicka potentiella kunder menyer och prover av dina måltider, eller ringa dem och erbjuda dem speciella introduktionspriser, erbjudanden och rabatter.

Ge god matkvalitet och upprätthålla en vänlig och pålitlig service. När du ställer upp hemsidan, lägg till menyer, priser och annan information som gör det enkelt för dina kunder att placera sin beställning effektivt. Var alltid i tid när du gör din matleverans. Var trevlig med kunderna. Du vill utveckla ett rykte att vara en vänlig och effektiv leveransperson. Grunden är naturligtvis god mat, men bra service kommer att bidra till din utveckling ännu mer.

Försök att hitta din nisch. Gör detta genom att erbjuda mat som dina kunder inte kan hitta på deras lokala snabbmats ställen eller restaurang. Du kan prova ekologiska måltider, låg kalori - eller vegetariska måltider, du kan avgöra själv vilken inriktning är passande för dig.


Features

Location:

Våra partners

         cropped cropped Dragan 1 2048x1211                 tipsom.se 

       image               logo_1.jpg