Catering

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Om du gillar matlagning och planering, starta en catering service kan vara det perfekta valet för dig. Som en matleverantör kommer du att ansvara för planering och tillhandahållande av mat, aptitretare, desserter och drycker för alla typer av evenemang, från bröllop och födelsedagsfester till konferenser och mottagningar.

Details

Catering är dock ett krävande arbete, som kräver uthållighet, förmåga att arbeta under press, och utmärkta social kompetens. Din framgång kommer i hög grad bero på ditt rykte. Att bygga ett gott rykte i branschen, bör du vara beredd att arbeta hårt.

Du behöver ingen särskild utbildning eller träning för att bli en framgångsrik cateringfirma. Även om några kurser på kulinariska institut eller yrkesskolor kan hjälpa till. Vissa börjar genom att arbeta för ett eller flera cateringföretag att få en inblick i hur verksamheten går. Det finns gott om folk som kan hjälpa dig att sy ihop din egna perfekta catering stil - inredare, designers, florister, bagare.

Trender

Den ökade efterfrågan på catering drivs av det ökande antalet höginkomsthushåll, antal bröllop och ökade evenemang med företag, välgörenhetsorganisationer, medborgargrupper, arrangörer och privatpersoner som är värdar för olika tillställningar och händelser. Företag av alla storlekar använder luncher, cocktailpartyn och middagsbjudningar för att bl.a. bygga och utveckla sina kontakter och öka företagets försäljning.

Nuvarande livsstil har också fått ge vika för ökad efterfrågan på matservering utifrån. Istället för att arbeta i timmar, även dagar, i köket och förbereda för fester eller evenemang, många hemmafruar ringer nu på en matleverantör för att ge oförglömliga högtider för sina gäster, och sig själva. Skälen är enkla: arbetet och dagens tempo lämnar varken tid eller ork att göra allt planering och iscensättning av en minnesvärd fest.

Även begreppet att äta ute håller sakta på att ändras: istället för att gå ut till en restaurang för att ta del av en god måltid, kan familjer anlita en cateringfirma och få samma goda mat.

Startkostnader

Besluta om en nischmarknad är viktigt, eftersom du kommer att behöva köpa rätt utrustning för att förbereda maten. Att skaffa professionell matlagnings utrustning såsom knivar, blandare, ugnar är viktig för alla catering företag. De initiala kostnaderna för dessa objekt kan variera beroende på storleken på ditt cateringföretag. Du kan också hyra nödvändiga tillbehör, till exempel bärbara frysboxar, för att begränsa dina startkostnader.

Catering verksamhet erbjuder en möjlighet för att starta med en lägre initial investering än att öppna en traditionell restaurang. I restaurangbranschen, kan du börja så litet eller så stort som din plånbok tillåter. De startkostnader för en catering verksamhet beror bl.a. på var du jobbar, hur mycket utrustning behöver du skaffa och hur många kunder du har.

För att hålla dina första kostnader nere, kan du välja att starta din catering verksamhet genom att hyra objekt. Du kan hyra porslin, bestick, borddukar, utrustning och andra saker du behöver. Du kan börja köpa din egen utrustning bara när du har stadiga intäkter. Genom att hyra utrustning och förråd, kan du använda dina första månader för att bygga ditt rykte, samla en del kapital för expansion och utvärdera hur mycket tid och pengar du vill investera.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image