Hemkonditori

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Du skall med ditt lilla hemkonditori konkurrera med kvalité och image istället för pris. Affärsidén är att producera hantverksmässigt gjorda bakverk baserade på naturliga varor och själv distribuera de färska bakverken direkt till kunderna.

Details

Satsa på förstklassiga råvaror, t.ex. smör istället för margarin. Full kontroll från råvaror till slutkund är din garanti för bästa kvalité.

Försäljning

Det är framför allt caféer och restauranger som ligger i närheten som är dina kunder. Men målgruppen är också personalrestauranger, konditorier, livsmedelhandeln, den snabbt växande storhushållsmarknaden och exklusiva godisbutiker. Barn älskar färgstarka och fantasifulla kakor, särskilt välbekanta kakor som lagts upp lite extra festligt. Om du dessutom kan hitta trevliga dukar och servetter så kan du leverera till ett barnkalas, tillsammans med tårta och kakor blir kalasstämningen garanterad.

När dina kunder börjar associera dig med god kvalité och färska produkter då får du fler beställningar. Sedan kan du specialisera dig, genom att enbart baka de godsaker som är mest efterfrågade, t.ex. marsipankonfekt eller mazariner. Du kan även baka tårtor med firmanamnen på eller originella kalastårtor med olika motiv.

Sälja kakor till klassresa

Du kan även erbjuda ungdomar och skolklasser som vill tjäna extra pengar till någon resa eller sin idrottsförening att sälja hemlagade kakor till vuxna eller till villaägare som finns i närheten. De får provision på antalet sålda produkter. För att underlätta försäljningen, gör ett komplett kundregister med adresser och telefonnummer till potentiella kunder i ditt distrikt. Skaffa också andra säljhjälpmedel som du kan tänkas behöva i ditt arbete: informationsblad, broschyr med sortiment och prislistor samt visitkort.

Utveckla

Beställningar är en annan nisch som du kan testa. Dels erbjuder du dig att baka till dop, begravningar och andra familjesammankomster, dels en form av abonnemang där företag och privatpersoner kan prenumerera på kaffebröd. Exempelvis företag som vill bjuda sin personal på fredagsfika med hembakat bröd. Till dem kan du baka två kaksorter och en bulle eller en mjuk kaka som de hämtar nybakat i butiken på fredagsmorgonen.

Det är en utmaning att baka mjölk och glutenfritt och få det att se gott ut och smaka lika gott som vanligt bröd. ta in mjölk och glutenfria småkakor i sortimentet, olika sorters bullar, äppelpajer och moussetårtor som är mjölkfria.

Kooperera med andra

Du tar emot alla order men troligen hinner du inte laga och baka själv. Visst kan man laga en hel del sötsaker hemma om man har lämpligt redskap och kanske en extra spis, men ta reda på i god tid hur du skall skaffa hjälp när den behövs. Du har säkert några vänner som också är duktiga på att baka kakor.

Utveckla ett nätverk med de som är lediga och som kan hjälpa dig när du får större beställningar som du inte klarar av på egen hand. För dem blir det ett fint tillfälle att tjäna lite extra pengar. Så småningom, när jobbet expanderar, kan du lämna tillverkningen till andra och själv koncentrera dig på försäljningsarbetet.

Om du själv skall köra ut kakor och tårtor bör du ha en bil och eventuellt en frysbox. Besök kunderna regelbundet efter leveransschema som är anpassat så att du kommer lagom när kakorna tar slut.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image