Godisbuketter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Att starta försäljning av godisbuketter ger entreprenörer möjlighet att göra något kreativt och kul. Det är också ett koncept som kan utvecklas och vara grund till en lönsam affärsrörelse. Vackra och välsmakande, är några presenter mer önskvärda än blommor och godis?

Details

Vad är en godisbukett? Som namnet antyder är en godisbukett ett roligt och unikt arrangemang utformad som en blombukett men med godis, choklad och tillbehör istället för blommor. Godisbuketter är fantasifulla och roliga presentalternativ för att skicka blommor. På grund av godisets popularitet, blir godisbuketter bra gåvor för människor i alla åldrar och kan passa till många speciella tillfällen.

Att öppna en godisbukett verksamhet hemifrån är ett flexibelt och prisvärt sätt att tjäna extra pengar eller bygga heltidsföretag på. Beroende på dina färdigheter kan du tillverka egna godis, eller du kan köpa färdiga godis för att arrangera dem i en bukett.

Mycket inspiration och bildbeskrivningar på hur man gör godisbuketter samt hur andra har gjort kan du hitta på nätet.

Komma igång

Lägg på minnet att detta är ett företag där du kan börja i liten skala, men snabbt expandera.

När du startar din resa är kreativiteten ett plus. Välj ett roligt och glatt namn för ditt företag. Lära sig mer om design och färgerna samt hur man binder blommor och godis är också viktigt. Studera olika stilar för att se hur de går ihop, och hur man kan skapa de mest attraktiva färgkombinationer. Hitta flera godis- och blomleverantörer innan du öppnar, så du inte blir beroende av en enda leverantör. Ha alltid minst en ersättare.

Sätt ihop en affärsplan som beskriver din affärsidé och hur du planerar att genomföra den. Planen bör omfatta detaljer om dina godisbuketter, som vem ska köpa dem och hur du ska sälja dem. Den bör beskriva dina startkostnader, inklusive lager, utrustning, marknadsföring och distribution. Den finansiella biten bör även omfatta din beräknade försäljning och inkomst.

Välj din affärsmodell

En godisbukett verksamhet kan huvudsakligt göras på tre sätt.

1. Du kan välja att etablera en kommersiell plats/fysisk butik där du tar emot order på plats och säljer direkt till kunder. 

2. Du kan arbeta hemifrån genom att marknadsföra arbetet och ta emot beställningar först för att sedan göra buketter och leverera.

3. Du kan skapa en webbplats och ta order online medan du använder ditt hem som bas för att skapa buketterna innan du skickar dem till dina kunder.

Så gör du

I huvudsak kommer du att tillverka blomliknande skapelser gjorda av choklad och godis. Det finns 2 sorters godisbukett du kan sätta ihop:

En kombination av blommor och godis / Allt godis.

Du kan använda någon form av godis, ex. hård godis, lollipops på pinne, marshmallows, hjärtformat godis för kärleksbuketter och många andra. Du kan göra en handhållen bukett eller skapa en med en kruka eller kaffemugg.

Skapa ett antal provbuketter för visning. Om du vill locka kunder måste du låta dem se hur en bukett skulle se ut. Oavsett vilken affärsmodell du väljer är detta ett viktigt steg i processen.

Utrustning och tillbehör

Här är en lista över utrustning och tillbehör du behöver:

Gott godis

Äkta eller plastblommor

En mängd olika presentkorgar, vaser och dekorativa lådor

Omslagspapper, pinnar, färgad cellofan, fina blomsterband att knyta runt buketten

Gott om arbetsutrymme och plats för lagring

Fordon för leveranser

Tryckta presentkort

Marknad och kunder

En godis bukett som en gåva är annorlunda samt ätbart. En godisbukett gör att människor ler, så du kommer att hjälpa till att sprida glädje som en del av ditt dagliga arbete. Denna verksamhet är inte säsongbetonad eftersom en godisbukett kan ges för nästan alla tillfällen.

När du undersöker marknaden kom ihåg att det finns många potentiella kunder i ditt samhälle. Försök vara kreativ och att tänka på ovanliga sätt där en godisbukett kan användas. Vad sägs om en godis bukett istället för den traditionella brudbuketten? Godis buketter är passande gåvor för Alla hjärtans dag, barnkalas, födelsedagar, bröllopsdagar och helgdagar, men glöm inte inflyttningsfester, ”ny baby” gåvor, och "bara för att" tillfällen.

Anpassade godis buketter kan vara en stor nisch i ditt område. Till exempel kan du erbjuda sockerfria godisbuketter för personer med diabetes eller de som tittar på sitt sockerintag.

Marknadsföring

Bygg en hemsida. Lägg till kontaktinformation, en sammanfattning av produkter du erbjuder och specialerbjudanden. Utnyttja sociala medier som marknadsföringskanal.

Lär känna dina kunder. Vem köper godisbuketter? Titta igenom dina tidigare kunder och se ev. mönster. Ta reda på var din målgrupp sannolikt kommer köpa en godisbukett. Uppkopplad? Offline? Att studera ålder, kön, inkomstnivå och plats kan hjälpa dig att hitta en målmarknad.

Företagskunder

Lokala företag kan vara en viktig inkomstkälla. De flesta företag ger julklappar till sina kunder och affärspartners. Många firar också personalfödelsedagar, pensionsavgångar, avslutningar och har olika reklam kampanjer. En god affärsrelation med ett antal bolag skulle kunna ge dig ytterligare vinster under hela året.

Se till att dina godis buketter sticker ut med unika och anpassade erbjudanden. Godisbukett gåvorna är högst personliga och bör vara utformade för att tilltala alla sinnen.

Utöka din verksamhet

Att starta ett godisbukettföretag kommer sannolikt utlösa idéer om hur du kan utveckla det. Som intäktsökningar, kommer du att kunna erbjuda mer än godisbuketter. Nedan finns några expansions idéer:

Lägg småkakor bukett korgar till dina erbjudanden.

Håll på utkik efter intressanta, ovanliga behållare för dina buketter, såsom originella kaffe muggar och vinglas.

Lägg ballonger, uppstoppade djur, eller till och med små verktyg eller sportartiklar till dina buketter.

Tillstånd

Eftersom du kommer att göra med ätbara föremål, bör du kontrollera med din lokala tillsynsmyndighet för att ta reda på om du behöver tillstånd för att starta en godisbukettförsäljning. För de allra flesta livsmedelsverksamheter räcker det med registrering.

Du kommer också att behöva ansöka om F-skattsedel.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image