Sälja smoothies på festivaler

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Festivalsugna älskar kyliga smoothies. Dra nytta av det växande antalet festivaler runt om i landet varje år och sälj smoothies på festivaler. De är ett bra alternativ till glass och andra kalla uppfriskande produkter. Smoothies har dessutom en god hälsoimage och är nu mer lättillgängliga på kaféer, hälsokostbutiker och gym.

Details

Sälja en smoothies mix till festival besökare kan vara ganska enkel verksamhet om du går till väga på rätt sätt.

Förberedelse 

Finslipa och testa dina smoothies recept. Experimentera med ovanliga blandningar av juicer, frukt, yoghurt, mjölk, glass, vaniljsås och aromer och ge varje hopkok ett unikt namn. Forska olika smaker och besök kaffer som serverar smoothies och fråga personal om vilka kombinationer av frukt och tillsatser är populära. Jämför storlekar och priser.

Köp din smoothies utrustning från en leverantör: sugrör, koppar papper, servetter, uppmätta pulver protein, vitaminer, mineraler, redskap, latex handskar och andra förnödenheter. Skaffa professionell kylutrustning (ny eller begagnad) genom att kontakta lokala tillverkare och distributörer, eller besök Internet för att gör ditt inköp. Jämför pris, kvalitet och storlek för att komma fram till de bästa erbjudandena.

Upprätta en festival schema, använd Internet som din guide. Fokusera på festivaler i din region. Besluta om antal festivaler du har råd att delta i genom att beräkna anmälningsavgifter. Anmäl dig så tidigt som möjligt till valda festivaler för att få en gynnsam plats.

Beställ en stor permanent meny att hänga på din släpvagn, eller sätta upp på ett stativ.Kontakta din lokala miljöförvaltning för tillstånd.

Hur man gör en smoothies stånd

Sätt upp ett fällbord och placera en affisch på bordet. Skapa en färgglad skylt för din smoothies monter med hjälp av olika bilder och färger. Tejpa dina handgjorda tecken på framsidan av ditt fällbord. Placera en elektrisk bländare på ena sidan av bordet. Anslut mixern till en förlängningssladd som går till närmaste eluttag i ditt område. Placera en rad av skålar över främre delen av bordet. Fyll skålarna med färska råvaror, bland annat apelsiner, bananer, jordgubbar, äpple och kiwi.

Placera en stor kylare under bordet på din smoothies monter. Dumpa en påse med is i kylaren. Sätt in en kartong med låg fetthalt yoghurt och en kartong med låg fetthalt vaniljglass i kylaren. Låt potentiella kunder att handplocka sina favoritfrukter. Dropp några bitar av varje frukt i mixern med en handfull av is.

Fråga kunderna om de föredrar yoghurt eller glass. Blanda innehållet i bländaren under ca 2 minuter. Häll färsk frukt smoothies i en plastmugg. Servera med en skiva färsk frukt garnerad på kanten av koppen.

Klä dig i vit kockrock för att ge ditt stånd extra uppmärksamhet. Prissätta dina smoothies så att de säljer. Erbjud "festival special" smoothies blandning och samla in synpunkter på service och sortiment.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image