Kokboksförfattaren

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Kokböcker dominerar för närvarande bokutgivningen i Sverige. Bokhandeln översvämmas av inspirerande och färgrika kokböcker, som ibland mer liknar ett konstverk än en praktisk kokbok. Få böcker säljer så bra som kokböcker. Men att ta fram en kokbok kostar pengar.

För att få finansiering av boken så måste man ha antingen en stjärnkocks eller en kändis med i boken, något som är nästintill omöjligt att få till. Istället kan du välja att investera i en bok som är annorlunda och som ska innehålla något nytt.

Info

Matidéer

Idéer till kokboken kan vara många och olika. "Mat från världens alla hörn" kan vara en av dem. En mängd kvinnor från olika länder bor i Sverige. De lagar mat ifrån sina hemländer, och vissa har stor kunskap om matlagning. Ibland är de riktiga matkonstnärer. Deras matidéer är annorlunda och deras kunskaper värdefulla. 

Du kan även skriva en kokbok med en annan idé, men den måste ha ett tema. Det kan bli mat med utländskt ursprung, hälsomat, festmat eller barnmat för tunna plånböcker. Det finns ett klart behov av både billig, snabb eller exotisk mat. I samband med förändrade livsstilar och ändrade levnadsvanor bör du även efterlysa recept på vegetarisk och/eller dietmat. Kan du få tag i sådana recept kan du samla dem i en bok.

Definiera vilken mat som kommer att finnas i din kokbok och gör en marknadsundersökning för att se om det finns någon annan som redan har givit ut någon liknande bok.

Komma i gång

Ordna en mattävling och be kvinnor med utländsk bakgrund att tävla med sina matspecialiteter. Mattävlingar brukar väcka stort intresse och förhoppningsvis kommer du att få många tips från mer eller mindre bra kockar. Du gör urvalet av de recept som är mest intressanta, samlar dem sedan i en bok och som du ger ut. De flesta kvinnor skickar gärna in sina recept och blir stolta att deras land representeras i boken.

Uppmuntra även dina vänner som bor utomlands och är duktiga på att laga mat att skicka dig sina favoritrecept. Du kan alltså presentera nya matidéer och väcka nyfikenhet hos läsare genom att sätta in maten i ett mångkulturellt sammanhang. Om du förutom matintresset även har dataintresse kan du starta en hemsida på Internet där du presenterar några av recepten. Erbjud sedan alla hemsidans besökare din tryckta bok. Om det finns möjlighet kan du förstås sälja en e-kokbok direkt över nätet. 

Räkna med att varje maträtt ska presenteras med bild. Om du inte har råd med en duktig fotograf så ta reda på om det finns någon i din omgivning som du eller dina kompisar känner, och som är duktig på att fotografera. Fuska inte med bilderna, bättre en kokbok utan bilder än en kokbok med dåliga matbilder.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg