Hemtryckeri

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Inom den grafiska branschen har det hänt väldigt mycket under de senaste åren. Även om det finns många tryckerier så finns det oftast inget som kan trycka visitkort, etiketter eller kataloger i små serier med bra kvalité.

Details

Offsettryckerier vill inte trycka små upplagor eftersom priserna blir orimliga redan vid enfärgstryck. Screentryckerier har samma problem som offsettryckerierna, samma sak gäller etiketter om de ska screentryckas. Genom att använda ny digital tryckteknik kan du framställa kvalitets trycksaker både billigt och enkelt.

Med dagens moderna datorer är det enklare att producera trycksaker, digitala skrivare gör det billigare att skriva ut dem och via internet är det lätt att distribuera dem. Varje skrivare ansluten till en dator blir ett hemtryckeri i miniatyr. Men det är långt ifrån alla har kunskapen att använda tekniken och tusentals mallar och verktyg som följer med i ett redigeringsprogram.

Så fungerar det

Allt du behöver är en dator, programvara och en skrivare. Och kanske tillgång till en bildbank för att kunna ladda ner bilder, illustrationer och videor.

Med nya dataprogram kan du hantera trycksaker på många olika sätt. Adobe InDesign och Photoshop är exempel på användbara program. Programmen används i första hand för att snabbt och enkelt göra snygga visitkort, reklamblad eller gratulationskort. Det finns massor av färdiga förlagor och bilder som underlättar för dig att variera trycksakens utseende och göra dem mer personliga.

Din marknad är småföretagare och de kundgrupper som inte har råd att köpa reklam från stora traditionella tryckerier. Företagspresentationer, reklamaffischer, visitkort, etiketter, mindre annonser och svarskuponger är några exempel på vad du kan göra åt dem. Du sitter hemma, dina produktionskostnader är minimala och du kan trycka mycket små serier till en låg kostnad.

Online trycksaker

Att göra en vanlig tryckt katalog kan bli väldigt dyrt och du kan inte producera dem i ditt lilla tryckeri. Istället kan du använda dataprogram med vars hjälp man kan lägga in bilder och texter i en färdig presentationsmall. På så sätt kan du med hjälp av kunderna skapa en elektronisk katalog vilken sedan avgiftsfritt kan distribueras online.

Fördelarna jämfört med en tryckt katalog är många. Lättare uppdatering av poster, t.ex. ändrade eller nya produkter, liksom enkel och framför allt billig distribution är två av argumenten. För den som snabbt och enkelt vill kunna skapa och distribuera en katalog kan ditt hemtryckeri vara ett prisvärt alternativ.

Trycka kort

Olika sorters kort är fortfarande användbara, även för privat bruk. Man har glädje av dem varje gång man skall meddela någonting eller skicka en hälsning. På marknaden finns förtryckta motivpapper att köpa och som ger ytterligare möjligheter för personlig layout. Allt du behöver är att ta fram texten, placera den och skriver ut den på lämpligt motivpapper. Med hjälp av motivpapper kan du framställa personliga inbjudningar, julkort, menyer, gratulationskort, brevpapper, visitkort, korrespondenskort, bröllopskort och mycket mer.

Lämna kunderna möjligheten att beställa direkt från sina datorer. Om du har kompisar med ledig fritid bjud dem att sälja dina trycksaker via telefon några timmar i veckan som extraknäck.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image