Bagage loppis

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Att sälja sina gamla prylar på bakluckeloppisen är något som blivit populärt de senaste åren. Fotbollsskor, åkerredskap, verktyg, samlargrejer, cyklar eller föremål från lantbruk och gårdar. På loppis kan man förstås fynda allt mellan himmel och jord, och unga som gamla säljer, fyndar och återanvänder saker och ting. Och här finns plats för flera.

Details

Du kan också arrangera bakluckeloppisar och tjäna pengar genom att hjälpa folk att sälja sina gamla saker i stället för att slänga dem. Så det är bara att hitta den ultimata platsen, exempelvis en grusplan, asfalt eller liknande och starta din egen Drive-In Loppis!

Så fungerar det

Se dig omkring om det är någon markägare som vill hyra ut till dig. För dem som vill sälja innebär detta att de inte behöver boka plats, utan bara packa bilen full och komma när du öppnar för drive in. Som säljare bör man dyka upp lite innan loppisen öppnar så att man kan bli tilldelad en plats. De flesta säljer ur sin baklucka eller på ett bord de tar med sig.

Lördagar och söndagar är bra dagar för loppis men det är även bra om du har möjlighet att hålla öppet hela sommaren. De som är besökare parkerar gratis på en separat parkering medan de som säljer på marknaden betalar runt 100 kr för en vanlig plats. En större plats kostar 150 kr om man exempelvis har släpvagn eller husbil. En förhandsanmälan skulle inte behövas utan det är bara för besökare att komma in; insläpp för försäljare kl 09:00 och sista insläppet kl 11:00. Det är bra om alla säljare har jämna pengar redo till säljavgiften (100 kr eller 150), så kan alla få sin plats så snabbt som möjligt.

Det är naturligtvis inte tillåtet att sälja föremål som är olagliga enligt svensk lag, eller som kan väcka anstöt. Se också till att ingen säljer mat eller dryck för direktförtäring, och inte heller godis.
Hembakat i större förpackningar får de gärna sälja eller om de odlat något hemma i trädgården eller plockat bär eller svamp.

Alla säljare städar sin plats efter loppisen och tar med sig sina osålda prylar och givetvis sitt skräp.

Lite musik/radio på loppis planen kan vara trevligt! En bärbar radio på batteri är ett alternativ.

Du följer självklart "Lagen om torg- och marknadshandel".


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image