Uthyrning och försäljning av begagnade cyklar

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Att hyra ut och sälja begagnade cyklar kan vara en idé som ligger rätt i tiden. Svenskarna cyklar som aldrig förr. De höga bensinpriserna har slagit igenom och folk har inte råd att köra bil som tidigare. Det gör att alltfler ställer bilen hemma och cyklar istället. De flesta köper dock nya cyklar. Du skall finnas som ett alternativ för de som inte gör det och för de som enbart behöver en cykel tillfälligt.

Details

Så fungerar det

Genom att hyra ut begagnade cyklar kan du pressa priset ordentligt. Dina kostnader och ditt anskaffningspris är så låga att du istället kan satsa lite extra på marknadsföring. 

Vem skall du hyra ut och sälja dina cyklar till?

Framför allt till de unga som inte har bil. Ungdomar, speciellt studenter, lever under ökad ekonomisk belastning och för dem är det dyrt att ta körkort och ännu dyrare att ha en egen bil. 

Du kan hyra ut eller sälja direkt till de anställda på olika företag utan detaljister eller andra mellanhänder. De kan använda cykeln för snabba ärenden under kontorstid och smidig förflyttning mellan kundbesök. Kombination av lågpris och miljötänkande kan göra ditt erbjudande uppskattat hos företagsledningen. 

Ta kontakt med turistbyråer och tala för dem om att du har begagnade cyklar som man kan hyra. Fråga om du kan lämna ett informationsblad där. Det finns många bra cykelvägar både i och utanför städerna och det kan vara ett lågprisalternativ, speciellt till yngre turister när pengarna inte räcker.

Om det gäller en grupp som vill hyra flera cyklar, kalkylera då med lägre priser än för de som cyklar på egen hand.

Hitta cyklar

Det går att få tag i billiga cyklar på olika sätt. Sätt en liten annons i tidningen eller i någon tidskrift som läses av ungdomar, då de byter sina cyklar oftare än vuxna. Leta upp alla som har en gammal cykel hemma i källaren eller garaget. Köp, fräscha upp den och sedan hyra ut eller sälja dem till dina kunder. Att köpa cykel är lätt, men en så enkel sak som att behålla den är desto svårare. Enligt de senaste årens statistik blir nästan var fjärde cykel stulen. Detta kan också vara ett argument att hyra ut i stället för att köpa nya cyklar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image