Begagnade datorer

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Försäljningen av nya datorer ökar hela tiden, och tidigare var svensken nöjd med att ha en dator per hushåll, men nu ser det ut som om alla vill ha sin egen elektrohjärna. Allt fler köper en extra dator till barnen eller som en present till föräldrarna. Parallellt med en explosiv ökning av nya datorer ökar marknaden för begagnat. 

Details

Varför köpa ny dator när man ändå ska byta efter några år? En ny dator kan ibland kosta som en mindre begagnade bil, något som alla inte har råd med. En ny dator minskar också i värde redan några månader efter tillverkning och lansering. Efter några år ser man på den som omodern och utgången produkt.

Så gör du

Köp billiga begagnade datorer och blåsa nytt liv i dem. Reparera trasiga delar, måla om dem, tvätta och klistra på nya etiketter om de gamla är utslitna. Att fräscha upp och förnya dem kostar inte speciellt mycket. 

Annonsera efter de som planerar att skrota sina datorer och erbjud dem att hämta datorerna utan kostnad. Ta alla märken oavsett skick och kontrollera sedan i lugn i ro vilka som kan återanvändas. Är det ett längre avstånd dit där du ska hämta datorerna måste du ta betalt för hämtningen. Var beredd att ställa upp när folk ringer oavsett tidpunkt. 

Sälja dem sedan till de som inte vill ha eller inte behöver köpa nya datorer. Dina kunder kan bli i princip alla; skolor, daghem, företag, föreningar eller privata personer. Köp även skrotfärdiga datorer för att få tillgång till delar som kan behövas vid reparationer. Bland kretskort och färgglada små kablar finns massor med fina delar som kan återanvändas. Att hitta nya reservdelar är ofta både svårt och kostsamt. Speciellt när det gäller äldre maskiner kan det bli svårt att hitta det som passar eftersom man inte vill satsa alltför mycket pengar på att köpa nya delar till en redan sliten maskin.

Det här jobbet handlar i stort sett om hantverk. Om du inte är säker i din kunskap samarbeta då med någon annan som kan hjälpa dig med reparationerna. Det som inte kan återanvändas kan återvinnas; metallen, kretskort, bildskärmarna och annat. Bäst om du har separata lager för Mac respektive PC delar.

Dina kunder är de som inte har råd att skaffa nya datorer, de som enbart använder datorn som en avancerad skrivmaskin eller de som bara behöver en dator tillfälligt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image