Secondhand

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Idag ser människorna på sina pengar på ett helt annat sätt än vad man gjorde under den ständiga tillväxtens dagar. Att köpa begagnat är god ekonomi. När du funderar på att starta en second hand butik och väljer bransch spelar dina intressen en stor roll. Men även lokalens storlek och läge kan vara avgörande, liksom hur många kunder du kan förvänta dig och hur stor orten är där du har tänkt ha affären.

Details

Vuxenkläder är mycket mer krävande än t.ex. barnartiklar och kameror och behöver både större utrymme och mer arbete vid inlämning och sortering. Generellt sett är det viktigaste att din butik inte har många konkurrenter i närheten och att din idé är anpassad till din målgrupp och till dig själv.

Innan du börjar

Ett bra sätt att lära sig prisnivån på second hand varorna är att vandra i affärer och på loppmarknader, studera postorderkatalogen och jämföra priser som andra har. Ska du sälja kläder bör du annonsera i god tid för inlämning av kläderna för att du skall hinna förbereda allt som behövs och börja sälja innan säsongen kommer. Ta inte in oattraktiva varor och plagg för det kan dra ner kundens helhetsintryck av butiken. Innan du börjar med kommissionsförsäljning behöver du bestämma tiden för försäljning och hur länge kläderna ska hänga kvar.

Köp begagnade hyllor, klädställ, belysning, kassaapparat och annan inredning som behövs i butiken. Skapa även en bild om hjälputrustning som behövs för prismärkning och hitta adresser till företag som säljer dem.

Hitta din nisch

Om dina intressen ligger inom musik kan du starta en musikshop och sälja begagnade skivor eller musikinstrument. Bestämmer du dig att sälja begagnade möbler kan du marknadsföra dig både till privata och offentliga företag som har ambitionen att handla miljömedvetet. Köp möbler från privatpersoner och från företag som flyttar eller byter ut hela kontor, och från möbeltillverkare som realiserar sina utgående modeller och utställningsexemplar. Begagnade möbler kan du vidare hyra ut till nystartade företag som har ont om pengar. Genom att leasa sina möbler kan de sprida kostnaderna över en tid. Det finns också möjlighet att hyra ut möbler till dem som skall driva ett projekt under en kortare tid. 

Har du passion för litteratur kan du sälja begagnade böcker. Många letar på andrahandsmarknaden efter böcker som inte längre finns i bokhandeln. Du kan specialisera dig på exempelvis skolböcker. Både efterfrågan och utbud av sådana begagnade skolböcker är stor. Att köpa nya kostar mycket pengar och dem behöver man ofta inte längre efter skolans avslutning. Annonsera efter gamla böcker på utbildningsställen. Börja i liten skala och fråga de som du känner om de har böcker som de inte längre behöver. Du kommer att bli förvånad hur lätt det är att få tag i gamla böcker av olika slag.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image