Loppmarknad

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Det har hänt mycket på marknaden för begagnat de senaste åren. Återanvändning och resursutnyttjandet ligger rätt i tiden och nu vill alla hänga med. ”Slit och släng”-epoken är inte helt svunnen men trenderna håller på att förändras.

Details

Second hand butiker och loppmarknader finns över hela landet och det som säljs där ger ofta god förtjänst. Miljö är någonting som har högsta prioritet i dagens samhälle, både praktiskt och imagemässigt. Detta i sin tur betyder ökat efterfrågan efter service och andra verksamheter som har med miljö att göra. Miljörenässans kommer att utveckla gamla affärsmöjligheter och samtidigt skapa helt nya.

Så gör du

Trivs du att arbeta med återvinning och försäljning kan du starta en egen loppmarknad. Samla allt gammalt som du får tag i, köp in saker via annonser, auktioner eller från konkurser och sälj vidare med förtjänst. Ta emot från andra eller hämta varorna själv, sortera, laga om det behövs och sätt ett pris innan du tar fram dem till försäljning.

Du kan anordna tillfälliga eller regelbundna loppmarknader beroende om loppmarknadens plats står oanvänd hela tiden eller kanske bara under helger. När en sådan plats blir känd kan den dra mycket folk. Variera utbudet att alla kan hitta det de letar efter.

Alla typer av människor kommer och handlar på loppmarknader. Förr var det mest köpare som letade efter funktionella och billiga bruksvaror, men nu kommer även heminredare, antikhandlare, samlare av olika slag, teaterfolk som jagar rekvisita, sömmerskor och hantverkare. Till och med unga börjar köpa begagnat. "Bättre begagnat original än nya kopior", säger man.

Komma i gång

Gå på loppmarknader och försök skapa dig en bild om andras sortiment och priser. Börja med att rensa ut din egen källare och fråga sedan dina släktingar och vänner efter deras överflödiga saker som ligger i garage eller vinden. Allt möjligt och omöjligt går att sälja på en loppmarknad. Gamla tidningar, skor, skivor, böcker, tekniska apparater, dataspel, mat, blommor, tavlor, samlarföremål, verktyg, kläder av alla sorter och storlekar, leksaker och äkta eller mindre äkta antikviteter.

De stora loppmarknaderna fungerar ofta som små varuhus med ständigt varierande sortiment. Du kan i början hyra ett bord och sälja själv på någon loppmarknad för att se hur det går till; vad som går att sälja och till vilket pris. Senare kan du försöka hitta ett lämpligt utrymme, starta egen loppmarknad och hyra ut stånd till andra förhoppningsfulla försäljare.

Att tänka på

På den begagnade marknaden är omsättningen av stöldgods stor. Försäkra dig i god tid och kräv alltid kvitto eller någon annan handling som styrker att den som säljer begagnat kommit över varan på ett ärligt sätt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image