Begagnade barnprylar

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

De flesta barn använder inte majoriteten av sina leksaker och böcker, och de absolut inte kan bära kläder som inte längre passar. På bara några månader kan de växa flera storlekar vilket innebär köp av nya kläder, skor och barnvagnar. Ett sätt att komma undan lite billigare är att köpa begagnat.

Details

Bland annonser i tidningar och på nätet finns mängder med gamla prylar som söker nya ägare. Dessutom, i dag, när statistiken visar att många separerar och barn bor på två håll, behövs det dubbel uppsättning av mycket. Mor- och farföräldrar behöver barnstolar och annat till barnbarnen och många behöver dessutom saker till sommarstugan. Då blir det väldigt dyrt om man ska köpa nytt hela tiden.

Är du ett begagnat-proffs? Att köpa begagnat är inte längre något för de riktigt panka eller alternativa. Tvärtom är det genomtänkt och trendigt att göra klipp till barnen på second hand.

Så gör du

Affärsidén bygger på att du startar en butik där du säljer begagnade leksaker, barn- och spädbarnsutrustning, barnvagnar och sport- och fritidsartiklar. Du kan också ta emot och förmedla bättre begagnade kläder från andra, men lägg ingen fokus där. Det finns tillräckligt många klädbutiker, den marknaden behöver inte en till konkurrent.

Sortimentet kan vara indelat i tre kategorier: begagnade varor som du säljer åt andra mot provision, begagnat som du själv letat upp samt helt nytt. Skapa fler alternativ för dem som vill sälja saker. Kunderna slipper annonsera, passa telefonen och tala med folk som vill pruta. De flesta är mer intresserade av att sakerna ska komma till användning, än att tjäna pengar på dem, men många har inte tid eller ork att sälja själva. För dem blir din butik en bra valmöjlighet.

Gör det lättare för kunder att välja. Småbarnavdelning separat, välfylld med allt från ponnys och prinsesskronor till lekbanor och Lego. För de äldre TV-spel, manga böcker och CD-skivor. På fritidsavdelningen har du säsongsenliga produkter: inlines, cykelhjälmar, badgrejer, fotbollsskor, sandleksaker, skidor, skridskor hockeyutrustningar och ridkläder.

Tänk på!

Du vill självklart leverera de bästa begagnade produkterna. Du har således ett ansvar för prylarna du säljer. Därför kan det vara viktigt att undersöka varje produkt noggrant innan du köper den och säljer vidare. Särskilt viktigt är det vid köp av produkter som bilbarnstol, skötbord, cykel, hjälm och barnvagn. Titta efter synliga skador och känn på varan. Kontrollera så att den är CE-märkt. Ta reda på information, kanske tillverkaren har upptäckt ett fel och återkallat produkten.

Alla dina leksaker och barnartiklar genomgår en besiktning och funktionskontroll innan de rengörs. Batteridrivna produkter testas, alla böcker kontrolleras för att upptäcka eventuella skador. När det kommer till spel, gås spelens alla delar och regler igenom innan de görs klara för försäljning.

Hur du köper billiga leksaker för återförsäljning

När du säljer leksaker, försöker du göra någon form av vinst. För att göra detta, måste du köpa leksaker till låga priser i första hand. Det finns många sätt att köpa billiga leksaker för återförsäljning om du vet när och var du ska leta.

Leta efter leksaksaffärer som stänger eller går i konkurs. När butikerna stänger för gott, de försöker att avveckla sina lager och bli av med varorna så snart det går. Vid konkursförsäljning, kan du hitta leksaker för upp till 80 procent rabatt eller ännu mer. När du köper mycket rabatterade leksaker och säljer dem senare, är din vinstmarginal utmärkt.

Handla billiga leksaker på nätet. Köp och sälj sajter säljer leksaker som du kan få till bra pris om du flitigt letar efter bästa erbjudanden. När du köper billiga leksaker på nätet, var uppmärksam på fraktkostnader.

Kontrollera din lokala tidning för datum och tider för loppisar och besök second hand marknader regelbundet för att hitta billigaste leksaker.

Och så kommission försäljning. Allt som folk lämnar in – du säljer! Men, du tar endast emot hela, fräscha och rena saker. Tydligt indelat i storlekar och efter säsong.

Marknad

Många människor tror på ett hållbart samhälle och anser att återanvändning av användbara produkter är rätt väg att gå. God kvalité håller i flera generationer sägs det.

Köparna representeras av alla slags människor. Barnfamiljer förstås, men även mor- och farföräldrar som kanske har en hop om att hitta unika klappar till barnbarn. Och i stället för att köpa ett fabriksnytt leksakshus kan de överraska med ett som är fyllt av figurer och möbler, för ungefär samma pris.

Sälj till skolor och förskolor

Du är stolt och glad över att kunna leverera till lokala skolor och förskolor i ett led att minska påverkan på miljön och ge ett mer ekonomiskt alternativ till att köpa nytt. Du tycker det är viktigt att hushålla med miljön samt att tidigt lära barnen att en begagnad sak inte behöver vara sämre utan, ur ett miljöperspektiv, till och med bättre!

Du levererar naturligtvis mot faktura och lämnar en viss garanti till köparen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image