Reklamservetter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Att trycka servetter är en spännande och lönsam hobby som kan bli grunden till ditt eget företag i framtiden. För att kunna trycka servetter behöver du en liten hot printermaskin och tillbehör som exempelvis klichéer och guldfolier. Tryckmetoden är i grunden baserad på varmpräglingen och den går lätt att överföra ytskiktet från en folie till t.ex. papper.

Details

Med hjälp av den maskinen kan du trycka små upplagor på 50 eller 100 stycken servetter för mindre fester, bröllop, födelsedagar eller invigningar. Stora producenter av tryckta servetter kan inte leverera mindre kvantiteter än några tusen exemplar, då blir det inte lönsamt för dem. Dessutom kan du tack vare kort produktionstid leverera inom enbart några timmar beroende på upplagan.

Servetter som reklambärare

Det konceptet som är mest lönsamt med servetter är att erbjuda dem som reklambärare. Servetter är ett spännande reklammedium som innebär fantastiska möjligheter både för annonsörer och för användarna. Fördelen med exponering på servetter jämfört med t.ex. annonsering är att man kan själv väljer mottagare för sitt reklambudskap och riktar marknadsföringen till ett geografiskt område eller till en intressegrupp.

Ett exempel: som tack för att besökaren på ett hotell eller en restaurang använder enbart deras reklamservetter får hotell och restauranger sina servetter gratis under en viss tid. Alla tjänar på affären. Du hyr ut reklamplats och får provision, annonsören får ut sin reklam till just den målgrupp de vill nå och partnern vars gäster använder servetterna sparar pengar genom att få gratis servetter.

Komma i gång

Ta reda på vilka servetter som finns på hotell och restauranger nuförtiden och om servetterna har någon påtryckt reklam. De som redan har reklam på sina servetter skall du undersöka för att skaffa dig information om hur det hela fungerar. De som använder "vanliga" servetter är dina potentiella kunder. Räkna ut hur mycket pengar man kan spara under ett år genom att använda gratisservetter och ta fram detta som huvudargument i din marknadsföring. 

Intresset för nya former av marknadsföring är alltid stort och det handlar om att ständigt hitta nya bärare av budskapet. Reklamservetter är lätta att hantera och att gästen får reklam medan denne väntar på maten betyder garanterad uppmärksamhet. Introducera tryckta servetter som ett reklammedium till företag i närheten. Dina kunder kan även vara reklam och marknadsföringsbyråer. 

Att trycka servetter är enkelt att lära sig och du behöver inga kunskaper från den grafiska branschen. Maskinen är inte dyr, tryckningen är torr och luktfri och kan göras var som helst i hemmet. Utom servetter kan du med hjälp av den maskinen även trycka visitkort, kuvert, kalendrar, plånböcker och andra presentartiklar med personligt tryck. I början kan du klara beställningar på egen hand. Men när du får större order från kunder då bör du antingen skaffa fler maskiner eller kontakta ett tryckeri.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image