Dansresor

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Dansresor har blivit alltmer populära de senaste åren. Men vad är en dansresa? Lite förenklat kan man säga att det är en resa till ett bestämt resmål där de "vanliga" semesteraktiviteterna såsom sol, bad, shopping och utflykter kombineras med lektioner i olika dansformer och kanske dansrelaterade shower och uppträdanden.

Details

En dansresa innehåller ett begränsat antal deltagare och lärarna bör vara danskunniga och pedagogiska. På dansresan undervisas deltagarna i ett antal olika danser där de vanligaste är salsa, cha-cha-cha, samba och rumba. Vilka danser som det ges lektioner i avgörs ofta av resmålet självt. Om dansresan går till Kuba så kan man nästan vara säker på att det är salsalektioner som ingår i undervisningen.

I många länder är dansen starkt integrerad i kulturen och det är någonting som arrangörerna försöker att ta fasta på genom att erbjuda resor till resmål där du kan uppleva kulturen genom dansen.

Så fungerar det

Du behöver egentligen inte ha några danskunskaper själv för att sälja dansresor bara du samarbetar med en erfaren danslärare eller instruktör. Som arrangör jobbar du i möjligaste mån med att anpassa innehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål. Oavsett om dina kunder är nybörjare eller avancerade dansare är det viktigt att de har roligt på sin dansresa. I många fall så riktar sig dansresorna just till nybörjare, men tanken med en dansresa är att ingen ska behöva känna sig exkluderad.

En dansresa kan vara kortare eller längre, men ofta pågår den mellan 7-10 dagar. Kunderna är alltid garanterade ett visst antal lektioner, men du kan också erbjuda en möjlighet att dansa så mycket som man själv önskar. Lektioner ges ofta både på för- och eftermiddagar och den som har lust kan köra dubbla pass. Om man inte vill det så kan man exempelvis dansa på förmiddagen och ägna sig åt shopping, sightseeing eller sol och bad på eftermiddagen.

Reseprogrammen har ofta ett stort inslag av valfrihet, men för att deltagarna ska lära känna varandra och komma lite närmare så ingår ofta gemensamma aktiviteter som en helkväll ute på en nattklubb som inkluderar middag och dans. Det är också vanligt att man anordnar gemensamma utflykter till någon välkänd sevärdhet i närheten.

Uppträdanden av professionella dansare i det land ni åker till står också ofta med på det gemensamma programmet. Tanken med dansresor är att man får en aktiv semester där man kan ta vara på sitt intresse eller hobby i en annorlunda och inspirerande miljö. Deltagarna utvecklas som dansare och får lära känna många nya trevliga människor som delar deras intresse för dans.

Dessutom finns alla de vanliga trevligheterna med semester med på programmet; sol, bad, shopping och mysiga utflykter. Dansresor är det bästa av två världar!


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image