Starta en bagelshop

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Vad är en bagel? Brödet som sedan 1600-talet har spridits över världen av judiska emigranter är en speciell typ av bröd. Degen ska först vila i kylskåp över natten. Därefter bakas det ut till den karaktäristiska runda formen och doppas ner i kokande vatten innan det gräddas klart i ugnen. Kokningen gör att brödet får en kompakt konsistens.

Details

Bagels äts ofta rostade med mjukost och sylt men också med andra pålägg som en matigare smörgås. De görs i massa olika varianter, bl.a. med blåbär och chili, ofta doppas de också i olika slags fröer.

Vill du starta ett livsmedelsföretag, men är rädd för att du inte har tillräckligt med kapital för att starta? En bagel shop ger dig möjlighet att öppna ett sådant företag. Men, för att öppna en lyckad bagel butik krävs mer än erfarenhet av bagelberedning. Att öppna en bagel butik, betyder att du måste köpa bagelugn, hitta en detaljhandel plats och marknadsföra verksamheten.

Komma i gång

Se till att du är väl insatt i allt som har att göra med bagels genom att arbeta åtminstone för en kort tid på en butik som säljer bagels. Prova arbeta för andra under några månader (bagel shop eller liknande som ex. donat shop) för att veta hur man hanterar verksamheten och avgöra om du verkligen vill göra det. 

Efter att ha fått tillräcklig utbildning och erfarenhet, bestäm hur mycket kapital du måste skaffa för att starta en bagel butik. Att veta detta hjälper dig att avgöra hur stor din verksamhet kommer att bli. Även om det kan vara skönt att starta ett stort kaffe bagel shop från första början, skulle det krävas ett större kapital och innebär större risk. Vanligtvis är det klokt att börja i liten skala och bygga därifrån. Många företag som så småningom blev stora började som en liten verksamhet.

Börja i liten skala

Ett sätt att börja med mindre kapital är att driva en mobil bagel shop. Hyr ett litet utrymme där man kan lägga en bagel monter, kassaregister och din bagel bakning utrustning. Du behöver inte köra ett fullt utrustat kök för att göra detta. Du kan köpa i förväg formade degen och grädda på plats. Detta gör att du inte behöver satsa stora pengar i degutrustning för att tillverka bagel, eller hyra extra utrymme för att hålla dem. Också genom bakning på plats, kan du locka kunder till lukten av färsk bagel bakning.

Du kan öka intäkterna från din för hyrda plats genom att sälja andra produkter tillsammans med dina bagels, som kaffe och muffins. 

Testa dina bagelrecept genom att bjuda in vänner och familjemedlemmar till bagel fest. Varva dina skapelser med köpta och se vilka får flest röster. Om dina recept inte är lika bra eller bättre än konkurrenternas, är det dags att gå tillbaka till ritbordet. 

Du kan hyra plats åt din bagel monter i gallerian, i semester eller turistområden, eller var som helst med hög synlighet och frekvent trafik, särskilt när människor passerar på brådskan att gå hem eller till skolan eller kontoret.

Undersök konkurrenter

Besök andra bagel - eller liknande matshopar för att se hur dess ägare kör sina butiker. Bedöm dina konkurrenter genom att söka igenom online business kataloger eller besöka lokala handelsplatser för att bestämma antalet anläggningar som serverar bagels eller liknande produkter. Områden med flera bagelbutiker, bagerier, livsmedelsbutiker som bär färska bagels och restauranger kedja som tjänar bagels och bakverk kan begränsa din vinst.

Om konkurrensen är hög, kan du behöva experimentera med nya bagelsmaker, ingredienser och former eller erbjuda ett bredare urval av bagel alternativ för att skilja dina bagels från resten. Du kan också erbjuda ytterligare mat och dryck objekt, till exempel kaffe, te och bagel smörgåsar.

Etablera bagel shop

Startkostnader för en bagel shop verksamhet omfattar lokalen, bagel utrustning, ingredienser, lådor och väskor, kassaapparat och detaljhandel programvara, och bord och stolar om du vill tillhandahålla kunderna en plats att äta sina bagels på. 

Kontakta en kommersiell fastighetsmäklare för att hitta en detaljhandel plats i ett hektiskt handelsområde. Köpcentra, torgområden, gallerior och populära turistområdena kan locka ett stort antal kunder. Butiken bör innehålla ett kök tillräckligt stort för att förbereda bagels, lämna utrustning och kylsystem och för att lagra livsmedelsingredienser. Leta efter ett utrymme som har en butik front tillräckligt stor för att visa bagels och för att servera kunder. 

Köp ny eller begagnad bagel utrustning från restauranggrossister eller online leverantörer. Utrustning som behövs kan inkludera industriella blandare, dubbla ugnar, bagel vattenkokare och en bagel avdelare/rundare. Mät utrymmet innan du beställer utrustning för att säkerställa all utrustning passar ordentligt. Planera inköp av alla ingredienser och andra saker som behövs eventuellt drycker.

Skaffa tillstånd för att driva livsmedelsverksamhet.

Marknadsföring

Planera och genomföra en invigning och öppna officiellt din bagel shop. Erbjud rabatter på mat och dryck. Starta en bagel klubb som belönar återkommande kunder med en gratis bagel eller dryck efter inköp av ett visst antal bagels. Var uppmärksam på lokala händelser, småföretag evenemang, nätverksträffar eller andra tillställningar i samhället och se till att erbjuda dina bagels.

Skapa flygblad som innehåller namnet på ditt företag, plats, öppettider och kontaktuppgifter. Dela ut flygblad i lokala samhället. Beroende på var du befinner dig kan konkurrensen vara stor. Du måste hitta sätt att göra dina bagels så att de sticker ut från resten. Bygg en lojal kundbas genom att erbjuda livsmedel av hög kvalitet, service och atmosfär.

Utveckling

Tänk utanför bagel rutan. Det finns massor av saker du kan göra med en bagel. Till exempel, istället för att bli en ren bagel butik, kan du sikta på att göra olika produkter där bagel är grunden som du använder för att bygga dina delikates skapelser. Detta kräver lite marknadsundersökningar och finess, men om du befinner dig redan i bageri branschen och vet hur man kombinerar smaker kan du utveckla helt nya produkter. 

Fokusera på grossistmarknaden och sälj utanför butiken. Om catering är alltför tidskrävande för din smak och innehåller alltför många uppgifter du inte hinner med, kanske du kan i stället bli en grossist som säljer till den lokala försäljare, skola, hotell, bad and breakfast och även restaurangen företag. Du behöver naturligtvis i detta skede en rejäl ugn och bakningslokaler, men om du har ett stort kök i bostaden eller kanske ett extra rum som går att omvandla till ett bageri med industriella ugnsstorlekar, kan detta vara en bra möjlighet.

Inredning är viktig!

Framgång med din Bagel Shop beror till stor del på hur mycket uppmärksamhet du kan få till den. Förutom plats, hur du dekorerar den är en viktig faktor i detta. Dra uppmärksamhet på din butik genom att placera ett skylt på trottoaren. Skylten ska ha namnet på din bagel butik, logotyp, öppettider och dagens bagel eller andra aktuella erbjudande. Kontrollera att ditt hyreskontrakt inte hindrar dig från att göra reklam utanför din butik. 

Välj bord och stolar som är små men funktionella. Mat som erbjuds på en bagel shop meny sällan tar upp mycket plats, så ett litet rektangulärt bord är lämplig. Om kunder behöver en större plats, kan de skjuta två eller flera små bord tillsammans. 

Dekorera din meny med bilder. Svart och vit text är kostnadseffektivt men kunderna ofta förbiser många objekt. Använd färgtext och dekorativa typsnitt för menyn rubriker. Häng upp bilder som är unika för bagel verksamhet. Dessa inkluderar bilder av bagel tillverkning och exempelvis familjer som äter bagels. Visa dina produkter och drinkar på ett ordnat sätt. Detta gör det möjligt för kunderna att enkelt komma åt de produkter de önskar och ger dig ett billigt sätt att marknadsföra dina varor.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image