Starta ett kommersiellt kök för uthyrning

Key Info:

500 000 kr + uppåt
Image Two

Att starta ett mindre livsmedelsföretag kan vara en verklig utmaning. Man kan inte tillverka eller förbereda mat till försäljning i sitt hem, men att bygga ett godkänt kommersiellt kök är ofta mycket kostsamt och tidskrävande. Lösningen är att hyra/dela någon annans kök. 

Details

Investera tid och pengar, starta ett kommersiellt kök och hyr ut till lokala matentreprenörer som behöver en plats för att tillverka sina produkter. Ta kontakt med befintliga och nyetablerade företag inom livsmedelsbranschen för att ta reda på om de behöver hyra kommersiellt kök.

Så fungerar det

Ditt fokus är att hyra ett fullt utrustat, kommersiellt kök för gemensamt bruk. Kommersiellt kök är ett kök som officiellt har godkänts för tillverkning och beredning av livsmedel som kommer att säljas offentligt. Hyra ett kommersiellt kök för företagen betyder att man kan starta sitt livsmedelsföretag omedelbart. Varför betala en fast hyra eller bygga ett kök när man inte använder den hela tiden? Tanken med uthyrning är att de betalar för det de använder. Allt annat står du för - alla verktyg, regelbunden underhåll och drift. 

Ditt uthyrningskök erbjuder en vänlig och säker atmosfär och är utrustad med ett stort utbud av matlagnings maskiner och köks tillbehör ex. kyl utrymme, torrt lagringsutrymme, varmlufts ugn, ventilationssystem, mikrovågsugn, kommersiella kylskåp, rostfritt bord, tvätt diskbänk och handtvätt handfat, diskmaskin. Förutom köket området, kan du erbjuda andra bekvämligheter för att hjälpa livsmedelsföretag. rymligt område för rengöring och förberedande av rätter, utrymme för både torr och kall förvaring och enkel och säker tillgång till lagrade livsmedel. Förvara råvaror på plats innebär att företagen sliper daglig frakt vid inköp av livsmedel som i stället finns där när de behöver.

Lagringsutrymme beror på antalet timmar som är bokade i ditt kök - ju mer bokningar, desto mer lagringsutrymmet behövs. Ordna ett kontorsrum också, om du har möjlighet, där hyresgäster kan använda dator eller laptop med gratis trådlös åtkomst, skrivare, skanner och fax för att hålla kontakten med sina kunder.

Kunder

Ditt kök är tillgängligt för cateringfirmor, kockar, kulinariska studenter, bagare, dekoratörer, godisbutiker, glassförsäljare, mat stylister, mobila försäljare eller andra mat entreprenörer som förbereder mat för offentlig konsumtion. Ditt kök finns också för de som vill förbereda och laga mat till bröllop, födelsedagar, födelsedagsfester eller bara utrymme för kul i köket med vänner. Oavsett om de vill lära matlagningskurser, testa recept för sitt blivande restaurang, gör sina produkter och sälja på marknader eller förberedda stor middagsmål till catering, ditt kök kan hjälpa till och du tar gärna emot alla kunder.

Prissättning

Du kan erbjuda flexibla hyresvillkor (timme, dag och månad) för att passa allas behov. Ditt kök erbjuder kortsiktiga eller långsiktiga användnings möjligheter. Köket är tillgängligt för uthyrning per timme, så att man bara behöver betala för det man använder.

Börja med en timtaxa och ett minimum av 2 timmar hyra. En viss dokumentation måste du kräva innan du godkänner dina hyresgäster som ska använda anläggningen: ansvarsförsäkring, verksamhetstillstånd eller ev. annat som krävs för att driva en viss typ av företag. Grupper, klasser eller priser på en gångs evenemang beror på gruppens storlek och kommer att förhandlas.

Designa ett kommersiellt kök

Ett väl utformat kommersiellt kök kommer att vara uppskattat av dina hyresgäster. Ett väl designat utrymme bakom disken kommer att öka vinsten genom att minska mängden köksarbete som behövs, samt förbättra kökets energieffektivitet. Oavsett vilket sorts kök du skapar kommer din design vara tvungen att överensstämma med dina lokala mat- och byggnadsregler, så se först och främst till att ha koll på reglerna.

Innan du börjar designa ditt kök ska du även ta dina utrustningskrav i åtanke. Kontakta arkitekter specialiserade på att utforma ett kommersiellt kök. En designer kan ge dig en fungerande plan som bygger på dina önskemål och visioner. En arkitekt kan titta på din strategi och utforma ditt kök så att det fungerar effektivt. De kan också erbjuda dig alternativen som passar just i förekommande lokalen. 

Gör en detaljerad förteckning över planerad köksutrustning. Kontakta ett kök leverantör och titta på deras alternativ. Om du köper begagnad utrustning måste du be leverantören att lämna garantier. Beräkna dina lagringsbehov. Lagringsutrymmet kan vara i- eller utanför anläggningen så länge det blir lätt tillgängligt när man behöver.

Starta inte innan du får godkännande och tillstånd. Be om råd och tips. Många hälsoinspektörer har färsk information om energi-sparande åtgärder och andra miljötips för kommersiella kök och är experter på området.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image