Starta en panini shop

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Panini är namnet för berömda Italienska röstade mackor. Exempel på bröd som används är ciabatta eller rosetta. Skillnaden mellan en panini och en vanlig sandwich är att en panini är grillad med olika ingredienser som smälter samman, vilket ger en utsökt smak.

Details

Brödet skärs horisontellt på längden och fylls med salami, parmaskinka, ost, mortadella, eller andra ingredienser, och ofta serveras varm efter att ha pressats av en värmande grill. Eftersom pressade smörgåsar är mer kompakta och prydliga än vanliga mackor med kladdiga pålägg och dressingar är dem även idealiska att ta med sig.

För att starta och driva en butik i livsmedelsbranschen måste du veta vad som krävs av dig. Du måste kunna utveckla en produkt som kommer att tillfredsställa konsumentbehov och generera en vinst. Dina panini måste vara av hög kvalitet, hålla sig till säkerhetsnormer och fylla en marknadsföring nisch. Saker som behövs: lokal, tillstånd, panini recept, sandwich pressar, ingredienser, leverantörskontrakt, barnmeny.

Panini recept

Panini smörgåsar kräver enkla ingredienser, så det finns inte mycket utrymme för misstag. Lita på focacia och ciabatta bröd, dessa traditionella bröd är härdiga nog att innehålla ingredienser och motstå trycket. Vanliga fyllmedel inkluderar skinka eller liknande köttpålägg, grönsaker, ost och dressingar.

Klassiska paninis är gjorda med bara fyra eller fem smakkombinationer men du kan inkludera några egna gourmetrecept för att tillgodose fler kunder. Experimentera hemma med smakkombinationer för panini smörgåsar för din meny. Testa dina brödfavoriter. Tjockare bröd tenderar att hålla sig väl när dem trycks, de absorberar komprimerade innehållet utan att bli blöt. Välj ett antal limpor av bra italiensk bröd från mataffären eller italienska livsmedelsbutiker alternativt testa att baka själv hemma.

Bjud över några vänner och ordna en panini smakparty. Passa på att utbyta panini recept och prova dem alla. Fråga runt. Känner någon som redan driver panini shop? Fråga varifrån kommer brödet de brukar använda när dem gör sina paninis. Vilka ingredienser de använder? Kolla även matlagnings webbplatser, mat nätverk och bloggar eller andra källor av kulinarisk expertis.

Kontakta leverantörer

Skriv avtal med leverantörer för fasta och pålitliga leveranser av bröd, köttprodukter och ostar. Att välja lokala leverantörer kan bidra till att stärka ansvar för miljö samt ha bättre kontroll när varor är sena eller saknas leveranser. Använda import kött och ost från Italien kan öka dina kostnader men kommer också att öka din äkthet jämfört med befintliga smörgåsbutiker som förlitar sig på inhemska produkter.

Hitta lokal

Kontrollera att det finns ett behov av en panini shop på den plats där du planerar att öppna. Hur stor byggnad behöver du? Detta beror på din budget, ditt lager och butikens layout. 

Skapa en ren, behaglig atmosfär med matchande bord, konstverk med italiensk-tema och ett kylskåp där kunderna snabbt kan ta drycker för köp när de beställer smörgåsar. Erbjuda gratis trådlöst internet kommer att attrahera kunder som arbetar från bärbara datorer. 

Köp varor som krävs för att göra och sälja kommersiella paninis. Du behöver kylskåp, en grillpress, skärbrädor, smörgås papper för inslagning och annan köksutrustning. Ett kassaregister och en meny. Besök Miljöförvaltningen för att söka tillstånd.

Att sälja

Egna hemmagjorda smörgåsar kan rädda människor pengar, men många personer vill ha något varmt och fräscht under dagen. Pressade panini smörgåsar kan ge en krispig, välsmakande mellanmål eller lunch. 

Ordna en invigning med lagom stora prover av panini menyalternativ som distribueras av personal. Sandwich- pressning demonstrationer eller ett livligt samtal om historien över panini smörgåsar kan roa kunder. Detta är en idealisk tid att distribuera rabattkorten och kund lojalitetsprogram som erbjuder en gratis panini efter den 10: e köpet eller lovar gratis födelsedagspresent till kunder som registrerar sig för din online e-postlista. Be om feedback från kunderna på dina recept och menyn erbjudanden, det är inte för sent att göra ändringar i sista minuten innan affärsförbindelser går i full gång. 

Dela ut flygblad till lokala företagens kontor. Erbjud leveranser inom en viss radie från din butik för att bygga kundbas bland anställda på områdeskontor som inte har tid att lämna sina skrivbord för lunch. Företagen som regelbundet beställer luncher eller luncher vid företagsevenemang får rabatt. 

Locka familjer genom att erbjuda barnvänliga erbjudanden. Öka verksamheten genom att erbjuda tillägg, inklusive buteljerat vatten, läsk, chips och glass. Om ditt tillstånd tillåter detta, placera några tillfälliga bord och stolar utomhus under sommaren så att gästerna kan vila en stund medan dem njuter av smörgås. 

Vissa gäster kanske föredrar kalla smörgåsar, speciellt under varma dagar. Gör en del smörgåsar i förväg och linda dessa för lagring i en kallare miljö tills det behövs.

Catering

Du levererar maten direkt till hemmet eller företaget, eller festlokalen. Leverera maten på uppläggningsfat färdiga att servera eller i värmeboxar. Eller så hämtar kunderna maten direkt hos dig – och slipper transportkostnaden. Du ser alltid till att maten blir omsorgsfullt tillagad med de bästa råvarorna. 

Vid en catering är helhetsupplevelsen viktig, du hjälper därför till även att "coacha" om kunden behöver hjälp vid t.ex. uppdukning och serveringspersonal. Hitta duktig personal och sätt ett pris per timme. För att kunna driva catering behöver du bestämma minsta antal beställda rätter.

Obs!

Var försiktig när du tar bort panini från värmekällan som du har valt att använda eftersom den blir mycket varm.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image