Starta en vagnförsäljning

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

I en värld som domineras av stora detaljister kan en fristående vagnverksamhet kännas lite som David som slåss mot Goliat. Men det finns även fördelar att börja med att sälja från en kiosk eller vagn...

Details

Kostnaderna för att upprätta en permanent detaljhandelslokal kan vara enormt stora - med hyreskontrakt som ofta spänner över tre år. Vagnar och kiosker på tillfälliga platser kan vara ett enklare sätt att få in en fot på marknaden med mycket mindre risk.

Flexibilitet är en annan fördel att driva litet. Hyresavtal för vagnar och kiosker är kortare och förnyas ofta varje månad upp till ett år beroende på platsen. Detta arrangemang gör det enkelt för företagare att komma in, prova i en månad, och om deras produkt inte fungerar, gå över till en ny produktlinje eller stänga igen butiken och flytta till en ny plats.

Dessa tillfälliga platser kan också fungera bra för säsongsbundna företag som bara behöver vara öppna under en begränsad tid. Till exempel kan en special godisvagn öppna strax före jul, under Alla hjärtans dag, påsk och Mors dag, sedan hålla stängt under resten av året.

Plats

Den populäraste platsen för en tillfällig verksamhet är ett köpcentrum, men många vagn- och kioskförsäljare finns även på buss- och tågstationer, vid idrottsevenemang och andra liknande anläggningar och platser. Platsmöjligheterna begränsas endast av din fantasi och tillgängligheten dvs. möjligheten att få tillstånd.

Starta din verksamhet

Ett alternativ till att starta en vagn eller kioskverksamhet kan vara att leta reda på en permanent plats i en galleria, leasing av vagn, köpa en vagn och använda för utomhusevenemang eller hyra en vagn på kort sikt. Det billigaste alternativet är att hyra en kundvagn för en kort tid och se hur det går.Vagnar finns i många storlekar och stilar med varierande kapacitet. Det finns vagnar för vissa typer av livsmedel, grillar, även små ugnar så att du kan baka på plats. Lista dina produkter och den utrustning som krävs och bestäm dina behov innan du beställer en vagn.

Permanent eller tillfällig plats?

Här är ditt första beslut: Vill du ha en permanent plats eller ska du flytta från händelse till händelse?Med en permanent plats behöver du inte flytta vagnen eller slåss med dåligt väder. Du kan bygga en kundkrets och förutse hur verksamheten kommer att gå och hur mycket produkter som du behöver. Medaljens baksida är att hyran kan stiga eller att en närbelägen butik börjar erbjuda samma varor.Fördelar med att ha en mobil vagn är att du har kontroll över hyran och om försäljningen är klen kan du bara flytta vidare.

Fokusera på din målgrupp

Du börjar med att identifiera vem din målgrupp är och sedan försöka hitta olika handelsplatser där den finns. Du måste också skaffa ett tillstånd för försäljning vilket du gör genom att kontakta polisen där du bor.

Tips

Det största misstaget en vagn eller kioskförsäljare kan göra är att beställa/sätta upp för mycket varor. Ha hellre något som är snyggt arrangerat, färggrant och snabbt fångar kunder.Många små vagnhandlare faller också i prisfällan och försöker använda låga priser för att konkurrera med de stora aktörerna– ett misstag, fokusera i stället på kundservice och att ge konsumenten en unik upplevelse.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image