Pannkakor bakade av besökare

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Dagens konsumenter prioriterar noga sina utgifter och ”gör det själv” livsstilen växer fram som ett populärt sparalternativ. Den trend som ger kunder möjlighet att skapa sina egna produkter har fått fäste under senare år och har expanderat till många branscher.

Details

Oavsett om det gäller livsmedel, byggsatser, eller smycken och kläder så får kunden mer och mer frihet både när det gäller valet av väsentliga egenskaper hos produkten och deltagande i produktion. Använd denna trend och baka in den i ditt erbjudande. Starta en pannkakrestaurang där besökarna lagar sina egna pannkakor. Kombinera snabbmat tänket med matlagning från grunden i hemmet.

Hur går det till?

Varje arbetsbord får en pannkakmaskin och efter att ha valt blandningen (du erbjuder flera olika typer) bakar besökare sina pannkakor själva, och sedan väljer fyllning.

Råvaror kan du köpa från lokala bönder eller varför inte satsa på ekologiska varor. Du kan också starta din egen odling och erbjuda säsongens färska varor och ingredienser året runt. Skapa ditt eget varumärke med "speed green pancake” för besökarna med alla ingredienser på plats.

Starta pannkakrestaurang

Restauranger och matservice industrin kan innebära olika utmaningar för företagare, inte minst tack vare höga personalkostnader. När man utvecklar ett koncept inom restaurangbranschen, är en pannkaka nisch redan en fördel. Ingredienskostnader för pannkakor är lägre än för de flesta andra livsmedel, och det ger i sin tur potentiellt högre vinstmarginaler. Dessutom, pannkakor är en populär matvara och bekant för de flesta, vilket eliminerar behovet av att produkten ska få acceptans. Slutligen, en pannkaka restauranger tenderar att vara avslappnad, och kräver vanligen inga extra stora kostnader för inredning.

Även den minsta staden har ofta någon form av matställe. Ett antal stora, nationella restaurangkedjor finns överallt men det finns alltid plats för nya spännande matställen med olika inriktningar. Du kan öppna en sådan själv med lite allmän restaurang erfarenhet och noggrann planering.

Innan du börjar

Att hitta en bra smet recept och lära sig rätt stekteknik är grundförutsättningar till att göra en god pannkaka. Vad du behöver är en kvalitets pannkakmaskin och en komplett buffé uppsättning av redskap och produkter. Köp dina stekplattor, restaurang förnödenheter, interiör och andra nödvändiga objekt. Köp och installera hyllor, boxar, en ljudanläggning och ditt kassasystem. Hitta grossister för matinköp.

Skriv en grundlig affärsplan som förklarar inte bara hur ditt företag kommer att starta och driva verksamhet, utan också visar att du förstår restaurangbranschen. För det mesta, pannkakor restauranger riktar sig till lokala kunder. Du kanske tror att du vet ditt samhälle väl, men det är värt att göra lite extra undersökningar i ditt område. Vilka typer av människor bor där? Är inkomstnivån hög eller låg? Hur många skolor ligger i närheten? Hur många barn och barnfamiljer finns det?

Ordna finansiering. Det är vanligt med startkapital beroende på vilken utrustning du behöver och kostnaden för att köpa eller leasa din plats.

Designa din meny professionellt. Bestäm din önskade vinstmarginal, och prissätt dina menyalternativ följaktligen, med hänsyn till marknadsföring och dagliga specialerbjudanden. Skriv ut dina bordstabletter i fyrfärg och använd laminering för att skydda dem från att bli smutsiga.

Lokalen måste vara godkänd för servering och hantering av livsmedel innan du öppnar dina dörrar. Om du skall bygga till eller bygga nytt behöver du söka bygglov.

Så ställer du din crepe station

Förberedelserna för denna mat koncept är egentligen enkla och ingen affärshemlighet, vem som helst kan göra pannkakor med hjälp av en solid pannkakmaskin.

När dina besökare börjar laga sina pannkakor, kommer de vilja att göra det snabbt, så du vill vara säker på att ha smeten och alla fyllningar tillgängliga för alla. Gör pannkaksmix och ställ skålen åt sidan. Räkna med att besökare kan göra mellan 15 och 20 crepes med ett kilo av din pannkaksmet. Använd gärna minst två bord, ett för tillagning och den andra till garnering. Detta håller din crepestation effektiv och gör möjligt att ta många beställningar på en gång.

Stapla så många tallrikar, gafflar och knivar som behövs på ett bord. Pannkakor smakar bra med söta eller salta pålägg, så du kan vara så fantasifull som du vill. Söta grejer som chokladkräm, karamell, kola sås, socker och citron, smör, lönnsirap, honung, marmelad etc. För salta varianter, varför inte använda ost, spenat, skinka, sparris, lax, grädde, fetaost, soltorkade tomater, kyckling etc.

De saker du behöver för din "crepe station" är 4-6 elektriska eller gasplattor, en spatel, en liten flaska med lite olja i, crepe tallrikar, bestick, servetter och en trä spridare. Sätt bredvid varmt vatten i en liten skål så man kan spola spridare.

Nära till station bör vara dina pålägg och doppningar. Om du vill se hur man ställer upp detta hyggligt, helt enkelt ta en titt på nätet. Värm upp din grillpanna till önskad temparatur och pannkakor kan börja rulla i gång.

Marknadsföring

Glöm aldrig - du säljer inte bara goda pannkakor utan en unik och rolig matupplevelse!

Barnen och deras föräldrar är dina viktigaste kunder. Pannkakor med sylt och grädde är smaskens, men se till att du har pannkisar för alla smaker. Se till att de kan hälla och blanda ingredienser för olika typer av pannkaka smet genom att lägga till läckra smaker. Göra pannkakor med choklad, kola, banan skivor, färska bär och kanel, kommer att hjälpa barnen att utveckla sin personliga smak. Du kan också experimentera genom att lägga till spannmål, havregryn och nötter till pannkaksmet. Att maten är snabbt på bordet och små hungriga magar slipper sitta länge och vänta är också ett plus.

Kartlägg dina kunder, studera marknaden. Om du lokalisera din restaurang i en stor stad, kommer du att ha en betydande konkurrens från andra matställen. Använd kreativitet när du designar din meny och atmosfär för att vara en minnesvärd matupplevelse för dina kunder. Hitta en idé som sticker ut från resten, exempelvis erbjud 20 olika typer av sirap eller ett innovativt menyobjekt som en pannkaka i form av en blomma eller björn.

Fördjupa relationen med kunder genom att placera dina favoritpannkakrecept och information om ingredienser etc. tillgängliga på din hemsida eller i restaurangen.

Tänk matlagningskurser i lokalerna och andra kanaler ex. e-post, sociala medier, etc. där du och dina kockar svarar på frågor om pannkakor.

Utnyttja lokala och regionalla leverantörer när det är möjligt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image