Churros truck

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Vi kan tacka de arbetande spanska herdarna för att först introducera churros till världen. Som ett alternativ till färskt bröd använde de churros för näring under veckorna - och ibland månader - de arbetade i bergen.

Churros är helt enkelt en deg på vetemjöl, ägg, vatten, smör, socker, salt som friteras i het olja och sedan vänds i en blandning av kanel & socker. Alldeles varma och med lagom mycket socker på så är de faktiskt urgoda. Världens roligaste affärsidé för dig som tycker det är roligt att ge god service och gillar fart och fläkt.

Details

Churros historia

Dagens churros var från början inte de söta godis vi känner till idag; i stället var de mycket enkla brödstänger gjorda av mjöl, vatten och olja. Men det var inte länge innan folk i Spaniens städer började rulla brödstängerna i socker, skapa en ny söt godis. När populariteten för denna magiska skapelse spred sig och så småningom kom till Sydamerika skapades ännu fler versioner av churros. Varje region anpassade churros till deras smakpreferenser. Idag finns churros i alla olika stilar - från traditionella icke-fyllda versioner rullade i kanel och socker till fyllda sorter, som cajeta eller dulce de leche, och nu även Oreo churro .

Vad är churros?

Hur gör man då churros? En deg pressas rakt ner i en stor gryta där de friteras gyllenbruna. Därefter vänds de snabbt i socker innan de sätts ner i en strut. Säljs ihop med choklad eller andra tillbehör om man vill. Naturligtvis förändras historien när du doppar dem i choklad och täcker dem i socker, men de är faktiskt mindre kaloririka när man jämför dem med croissanter (tre gånger mindre fett).

Nygjorda churros som är härligt krispiga på ytan och mjuka inuti kan vara helt fantastiskt gott. De ska gärna serveras med en god sås till. Vanligast är chokladsås eller Dulce de Leche, som ibland görs med lite olika smaksättningar.

Fördelarna med churros?

Churros truck är en mobil matservering som har vissa fördelar framför matvagnar och andra fasta restauranger. En fördel är just mobiliteten som gör att man kan nå ut till fler kunder på olika platser. Med en mobil verksamhet kan man välja att ställa upp sig på andra platser än de fasta som finns tilldelade från kommunen och man har möjlighet att finnas och synas där många människor rör sig, på arbetsplatser och olika events.

Bakning är tidskrävande. Du behöver exakt rätt mängd av varje ingrediens, och om du inte är försiktig kan din hela efterrätt lätt förstöras. ”Klart att äta” churros är fullt förberedda, så det är en mindre sak för dig att oroa dig för. Det innebär att du får kvalitetsdesserter och nöjda kunder, utan att behöva baka själv.

Dagens churros finns i en mängd olika smaker, inklusive klassisk kanel, bayersk kräm och jordgubb fylld, churro koppar för glass och churro nuggets till andra desserter. Dessa val ger den klassiska smaker nya spännande nyanser. Det betyder att vilka än smakpreferenser det finns där ute - kommer kunderna att vara nöjda.

Komma i gång

Så, vad kan du förvänta dig av ditt Mobil Churros business? Coola produkter, bevisad affärsmodell, stora bruttomarginaler. En rolig och flexibel livsstil, närvaro på de bästa evenemangen, konserterna och festivalerna i din region, och det är mer: du kommer att få betalt för att gå ut och ha kul! Självklart är det hårt jobb och du måste vara beredd att satsa med hela ditt hjärta för att lyckas. Gör du det bra och serverar god mat finns det en marknad där ute.

Du kan skapa din egen churros verksamhet med en begränsad budget och utrustning som är utformad och tillverkad på beställning. Det finns olika modeller på marknaden som är speciellt utformade för evenemang, mässor, marknader, festivaler etc. Alternativt kan du göra om en gammal minibuss eller husvagn till en enkel mobil-restaurang.

Kolla var finns platser som är dedikerade för foodtrucks. Ibland finns möjlighet att söka tillstånd för tre eller sex månader. Detta ger nya verksamheter en chans att etablera sig utan att behöva betala platshyra för ett helt år.

Håll det enkelt. Satsa på de klassiska varianter som smakar grymt och är snabba att tillaga. Folk vill gärna ha sin favorit churros serverat snabbt och inte stå i lång kö längre än nödvändigt.

Tänk över nivån på dina priser och portioner. Fundera på vad du ska servera churros i. Kunder vill gärna ha något hållbart och miljövänligt tillsammans med en servett.

Du måste registrera din verksamhet hos miljöförvaltningen. Dessutom polistillstånd för att använda offentlig plats och tillstånd för att ställa upp din food truck på stadens/privat mark.

Marknadsundersökning

Din konkurrens och kunder är mycket synliga. De är där ute varje dag vid olika event, på marknader och årliga festivaler. Gå ut och se vad andra gör, lär dig så mycket som möjligt, samla så många fakta och få så mycket inspiration som möjligt innan du dyker in och investerar i ditt nya företag:

Vilka festivaler och samhällsevenemang finns det?

Vilka dagar i veckan är mest trafikerade?

Vilka foodtrucks verkar ha de längsta köerna, och vilka har kortast?

Vad är priserna och portionsstorlekarna?

Hur omfattande är andra churros försäljare menyer?

Finns det någon smak som inte tillgodoses?

Hur många anställda jobbar på varje ställe under högtryckstider?

Vilken utrustning och transportmetoder använder folk?

Hur väl är händelser och marknader annonserade och marknadsförda?

Är kunderna lokala eller "turister"?

Vad är blandningen av kunder och varierar detta från en dag till en annan?

Är några dagar/tider mer besökta än andra?

Skapa en affärsplan

Även om churros truck är en relativt enkel verksamhet att starta, att hoppa in i branschen utan grundlig planering är ingen bra början. Foodtruck branschen är extremt konkurrenskraftigt, och du måste ha en mycket tydlig uppfattning om nischen du planerar att fylla i innan du tar steget.

Faktum är att din affärsplan bör ha en mycket tydlig strategi för vilka händelser och marknader du riktar dig in på. Platsavgifterna varierar mycket, och det finns en hel mängd andra variabler att ta hänsyn till inklusive konkurrensanalys och den demografiska kundunderlag som finns.

Räkna fram en ekonomisk kalkyl. Att dra igång en churros business är givetvis mycket billigare än att starta en restaurang men det kostar fortfarande pengar och det kan ta ett tag innan du börjar gå med vinst. Priset för trucken, eventuell ombyggnad, matkostnader, förpackning och design, tillstånd, försäkring för trucken och din egen tid är alla stor del av din tilltänkta budget.

Marknadsföring

Churros är enkla att erbjuda till många människor. Som efterrätt eller mellanmål – de serveras snabbt och är lätta att äta på språng. Varje ort som har ett större event eller marknad har minst ett stånd som säljer churros. De färska Churros smakar gott både ute i solen och den friska luften. Churros konceptet fångar en bred publik av människor från alla samhällsskikt. Oavsett om det är en event-besökare, arbetskollegor som tar paus från kontoret, tonåringar som samlas efter skolan eller grupper av familj och vänner - det är klart att churros är tilltalande för alla!

En event-kalender hjälper dig planera och driva din verksamhet. Dina kärnprodukter säljer du kontinuerligt under hela året. Detta kompletteras med säsongsbetonade kampanjer som leder upp till tider som jul, alla hjärtans dag, mors dag, påsk m.fl.

Inledningsvis kan du starta försäljning på marknader runt om i ditt område för att få en vana och samtidigt börja bygga upp en kundkrets. Sedan kan du testa musikfestivaler, marknader och sportevenemang utanför.

Sociala medier är en stark marknadsföringskanal som bland annat food trucks entreprenörer använder, där har du möjlighet att nå ut till dina kunder för att kommunicera nya matkoncept och visa upp det. Här bygger du en relation med kunden som skapar samhörighet och en möjlighet till ett större socialt nätverk. Instagram och Facebook är mycket bra ställen att se andras aktiviteter och publicera dina egna bilder på.

Det idealiska fasta läget ligger nära skolor, arbetsplatser och stadsdelar. På så sätt kan du säkerställa ett kontinuerligt flöde av potentiella kunder.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image