Personlig tränare för 60+

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Äldre kan öka sin förmåga lika mycket som unga från otränad till vältränad. Det är därför aldrig för sent att börja träna! Och ju äldre man blir desto större är anledningen till att hålla igång och träna eftersom skador och sjukdomar börja uppträda med ökad ålder.

Details

För äldre pratar man ofta om funktionell träning. Det handlar om att man tittar på funktioner som behövs för att orka med sin vardag och fritid bättre. Till exempel att klara av ett gympa- eller tennispass bättre. Eller att orka med sitt stillasittande arbete. Man kan behöva mer styrka för att orka bära matkassar, städa eller hänga med familjen på en cykeltur. Funktionell träning handlar alltså om vad man behöver för att må bra och kunna leva fullt ut enligt egna förutsättningar, förmågor och önskemål.

Det finns många som efterfrågar aktiviteter och träning för de som är lite äldre. Hitta en egen nisch i träningsbranschen! Starta som personlig tränare och specialisera dig för målgrupp 60+!
Denna affärsidé riktar sig till dig som har ett stort intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt i en egen verksamhet.

Så går det till

De flesta personliga tränare börjar med att göra en klientprofil över mat- och tränings vanor. Många gör också en kroppsanalys och kollar muskel- och fettmassa. Därefter läggs träningen upp. Passen kan innehålla enklare styrketräning, kondition och aerobics, allt efter intresse och behov. Ofta ombeds kunden föra tränings- och kostdagbok mellan tillfällena.

Du börjar med ett startmöte, där du sätter dig ner och diskuterar kundens förutsättningar och intresse. Du behöver göra ibland också en kroppsanalys - alltså kolla hur mycket fett och muskler personen har på kroppen. Sedan lägger du upp träningen - ett individuellt program efter kundens intresse, mål och ambition. Ett vanligt pass innehåller uppvärmning, träning och stretchning. Intensiteten beror på hur klienten mår.

Priserna ligger mellan 300 kronor och uppåt för ett motionspass. Många föredrar dock paket där både rådgivning och träningspass ingår. Kunderna bestämmer själva hur många gånger de vill ha en personlig tränare. Vissa vill ha kontinuitet och träffar sin personlige tränare varje vecka. Andra kör personlig träning under en begränsad period för att sedan träna vidare på egen hand.

Dina arbetsuppgifter kan också innehålla mer uppgifter som administration, marknadsföring samt rekrytering av nya medlemmar.

Kunskap och utbildning är en förutsättning

Som personlig tränare har du ett ansvar för att de som anlitar dig ska nå sina mål. För att detta ska kunna ske på ett säker och optimalt sätt krävs kunskap. Det kan tyckas självklart, men förståelsen för den mänskliga kroppen är viktig för att bli en respekterad personlig tränare.

Kunskaper om fysiska anatomin är ett måste, många som kallar sig personliga tränare vet mycket om träning och motion, men inte har någon djup kunskap om "varför", och kan därför inte professionellt leda klienter till uppsatta mål. Du bör lämpligen ha utbildning som är bäst anpassad till kravet för att du ska kunna ta det personliga ansvaret för en annan persons fysiska träning, utveckling och säkerhet.

För de som avser att ge sitt förtroende åt en personlig tränare måste detta i alla avseenden vara en positiv upplevelse och ge säker, varaktig förändring. En licensierad personlig tränare inte bara har som uppgift att instruera, utan även att motivera, inspirera och vägleda klienten.

Det finns olika former av utbildningar som anordnas av respektive utbildningsföretag eller av förbunden. För mer information om utbildningar eller licensiering kontakta organisationer som utbildar personliga tränare eller Svenska Personlig Tränare förbundet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image