Aktiviteter som drivs av äldre

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Vi har alla något unikt att sälja - vår kunskap! Ingen annan har riktigt samma uppsättning av fakta och idéer som vi har i våra huvuden. Och denna kunskap har ett pris - om man vet hur man säljer den.

Details

Många äldre har en mängd kunskap inom sig och det finns gott om folk som skulle ha nytta av denna kunskap. Den livserfarenhet och den arbetsinsats som seniorerna står för, bör kunna utnyttjas lika mycket som den som erbjuds av yngre människor.

Använd kompetens som samhällets äldre medborgare besitter. Starta en verksamhet som hjälper människor som är på väg att gå i pension eller har gått i pension förmedla några av de färdigheter, kunskap och passion som de har plockat upp hela livet.

Så gör du

Samla pensionärer som har något intressant att erbjuda, något som kan förvandlas till en aktivitet. Alla som har en intressant skicklighet, kunskap eller passion och vill dela den med världen. Det kan vara allt från att ha bott på landet hela sitt liv, och veta hur man gör sylt och honung, till att vara ekonomi kunnig och expert för skattefrågor.

En del pensionärer behöver kanske hjälp att räkna ut vad de kan erbjuda och du finns till hands för att hjälpa dem att tänka igenom vad de är bra på och skapa bästa möjliga upplevelse.

Starta en webbplats där pensionärer kan registrera sig och beskriva sina kunskaper och erfarenheter. Så småningom blir dessa olika kurser, grupplektioner och aktiviteter och aktuella utbud finns på din hemsida.

Exempelvis; Street fotografering med Anders, Bli mästarkock med Michael, eller Gör dina egna naturliga krämer och balsam med Karin.

Du hanterar alla detaljer, kontakter, reklam och betalningar och pensionärer behöver bara delta i egen verksamhet och får betalt för att dela sina kunskaper i gruppaktiviteter.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image