Uthyrning av pensionärer

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Det finns ett stort intresse bland pensionärer att fortsätta jobba efter pensionen. Har man jobbat heltid och sedan går i pension är det skönt att vara ledig, men bara några månader. Det är många som går i pension som känner att de fortfarande har mycket kvar att ge och vill fortsätta jobba.

Details

Seniorerna kan vara avtals- eller ålderspensionärer som känner att de har mer att ge och vill komma ut och jobba några timmar i veckan, utan att jobba ideellt eller svart. En extrainkomst betyder mycket för de flesta pensionärer tjänar inte så hemskt mycket.

Starta ett lite annorlunda bemanningsföretag och hyr ut seniorer. Det enda kravet på medarbetarna är att man ska vara pensionär, annars spelar det ingen roll vad man har för tidigare erfarenheter eller hur mycket man vill jobba. Det bygger helt på friheten att välja när man vill jobba och hur mycket.

Vad erbjuder du?

Efter att regeringen beslutade om skattereduktion för hushållsnära tjänster är det först och främst det som efterfrågas på marknaden, men också andra jobb, som inte är så vanliga i dag men där lite äldre människor har kunskap, kan vara aktuella.

Det finns mängder med möjliga uppdrag. Seniorer har enorma mängder kunskap, om saker som kanske inte unga utbildar sig till. Det finns en marknad för seniortjänsterna som kan handla om allt från att fixa bröllopsfest till att agera tomte. Det kan vara flyttstädningar eller jobbet som extramormor åt en trebarnsfamilj med hund där föräldrarna jobbar. Åka med dem till tennis och andra aktiviteter, laga lite lunch åt dem och gå ut med hunden.

När bägge föräldrarna jobbar behövs det någon hemma. Andra kan klippa gräs, måla hus, rensa i trädgårdar och flyttstäda. Eller göra små reparationer och rycka in och hjälpa ett företag med bokföring och redovisning. Det finns inga tunga jobb utan de är anpassade efter vad en pensionär orkar.

Rekrytering och anställning

Dina medarbetare är avtals- och ålderspensionärer som arbetar med stor glädje, inte för att de måste, utan för att de vill och kan. Vill man bli anställd i ditt bemanningsföretag kontaktar man ditt kontor eller via hemsida. Du bokar tid för intervju och där berättar seniorer vad de gjort i livet samt vad de vill syssla med framåt. Du går igenom seniorernas kompetens och vilka tjänster de kan vara intresserade av att utföra. Det kan vara sådant som de är speciellt intresserade av eller det de har gjort i sin tidigare yrkesutövning.

De bestämmer själva vad de vill göra, en del vill absolut inte arbeta med det de haft som yrke medan andra gärna vill förlänga sin karriär inom samma bransch. En som varit verksam som forskare inom läkemedelsindustrin eller polis kanske vill nu helst arbeta med trädgårdsarbete eller liknande, kompetensen man skaffar sig ofta på sin fritid. De bestämmer även hur ofta de vill arbeta. Det kan vara några få timmar då och då till flera timmar i veckan.

Så snart de är med i poolen kan du börja leta uppdrag som passar deras profil. När man har fått sitt första uppdrag blir man anställd med timlön och avtalsförsäkring. Lönen betalas ut månadsvis i efterskott. Du skickar ett lönebesked några dagar innan utbetalning som visar vilka uppdrag som lönen avser.

Alla pensionärer är försäkrade vid arbetsskada. Gäller under arbetstid vid olycksfall, färdolycksfall och arbetssjukdom. Anställda får ett ID-kort med foto och namn samt ditt företags organisationsnummer, detta skall de alltid ha med sig när de är på uppdrag. Uppdragets art samt vilken kompetens som krävs bestämmer anställdas timpeng.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image