Senior fotoporträtt

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Utnyttja dina expertkunskaper i fotografering och starta en senior foto verksamhet! Denna verksamhet handlar om att specialisera sig på att göra foto av äldre personer. När du startar en senior porträtt företag, bör du först hitta en plats som är lätt för äldre att komma till med bra parkerings möjligheter. Om ditt hem ger tillräckligt med utrymme, kanske du kan hålla kostnaderna nere genom att starta där.

Details

Du behöver också professionell fotoutrustning som innehåller kameror, objektiv, filter, rekvisita och belysning. En mängd olika bakgrunder och rekvisita bör ingå förutom de klassiska bakgrundskulisser som ofta används. Du behöver också professionell fotoskrivare, kvalitets fotopapper och fotoredigeringsprogram. En ordnad metod för att hålla reda på kunder, deras porträtt, möten och betalningar kommer också att krävas.

Komma i gång

Även om ingen särskild utbildning eller certifiering krävs när man startar en senior porträtt verksamhet, bör du ha yrkeskompetens inom fotografi och behärska fotoredigerings tekniker. För att bli framgångsrik måste du dessutom kunna erbjuda en unik fotomiljö för att kunna ta originella bilder.

Medan många fotografer som är specialiserade på porträtt litar på de vanliga fotomiljöer, har de mer framgångsrika skapat särskilda "foto trädgårdar" med olika utomhus bakgrunder för ytterligare kontrast och intresse. Naturligtvis ingenting hindrar dig att ta porträtt i en lokal park eller nära någon annan intressant plats. Men, för att göra dina kunder nöjda, du vill vara säker på att dina bilder är på en högre kvalitetsnivå än dem som en vanlig fotokamera kan göra.

Hur du fotograferar äldre människor

När du fotograferar äldre människor, är det bäst att ta reda på mer om dem under porträttet sessionen. Låt kunderna berätta för dig om den särskilda eller unik idé de har i åtanke för sitt porträtt. Som fotograf vill du vara säker på att fånga ögonblicken som uttrycker den äldre personens karaktär och historia. Prata med äldre person innan sessionen om det är någon särskild plats du behöver besöka för sessionen. Om den äldre personen är mycket gammal eller sjuk eller har Alzheimers, kan en familjemedlem vara närvarande för att hjälpa till. 

Sätt den äldre personen i en bekväm position. Fotografera den äldre personens leende, ögon, händer och profil. Fråga äldre person om han eller hon skulle vilja ta en promenad. Som fotograf kan du ta några fotografier tillsammans med familjemedlemmar. Gör några fotografier av den äldre personen med några favoritägodelar som de har haft hela sitt liv. Dessa fotografier kommer att vara värdefull i många år framöver.

Hitta kunder

Hitta kunder när du startar kan vara en utmaning om det finns en hel del studios i ditt område. Se till att du tar dig tid att besöka varje äldreboende och äldre träffpunkt och lämna dina uppgifter. Har ett stort antal broschyrer till hands som kan ges till intresserade. För att komma igång, kanske du vill erbjuda rabatter och speciella erbjudanden. Förutom porträtt, kan du hyra en makeup artist och hår stylist för att förbereda dina kunder för deras porträtt session.

Annonsera i lokala tidningar. Kontrollera med äldre föreningar och lokala samhällen för andra reklam alternativ. Kolla med ett adressföretag och köp en lista med befintliga seniorer. Du kan köpa listor med postnummer och demografi, just för de områden du är intresserad av. Skicka sedan ut vykort till alla.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image