Arrangera dagsturer och utflykter till äldre

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Det finns så många spännande utflyktsmål för seniorer! Seniorer vill resa, utforska och mycket mer. Många vill se världen, särskilt efter pensioneringen, men en hel del nöjer sig med enklare utflykter och vill bara gå ut, träffa andra och ha det trevligt ihop. 

Details

Hjälp dem genom att hitta exakt vad de letar efter och ta hand om allt för dem! Visa dem att de inte behöver oroa sig för någonting. För du kommer att skapa en dagstur, en aktivitet eller en utflykt skräddarsydd just för dem.

Att starta en sådan verksamhet kan vara särskilt tänkvärt om du har ett naturligt intresse av att resa, gillar rundturer och sevärdheter och om du har nödvändiga kunskaper om hur man startar ett reseföretag.

Organisera dagsturer eller aktiviteter för äldre medborgare

Dina utflykter ska vara designade med fokus på äldres bekvämlighet. Utflykter för seniorer kan ordnas på olika sätt och kan omfatta kultur resor, shopping resor, utflykter till intressanta platser, inklusive historiska byggnader, havet, museer eller restauranger. Prata med äldre du känner och deras anhöriga och kolla vad som kan vara av intresse. Kostnaden kommer bero på arten och längden på utflykt, även om de flesta grupputflykter för en äldre person kommer att kosta lite mindre än om man själv hade gjort samma tur.

Förbereda för en tur ut med äldre människor

Förberedelser är nyckeln till en fungerande resa. Tyvärr kan en dagsutflykt med en äldre person aldrig vara helt spontan. Dina första uppgifter måste vara att granska tänkta utflyktsmål för att vara säker på att dem är lämpliga för den äldre generationen. Till exempel kan du behöva undersöka hur mycket behöver man gå, om den plats är plan eller har backar att gå upp, om det finns rullstol tillgänglighet, om det finns parkering i närheten, om det finns toaletter och om det finns stolar eller bänkar tillgängliga när den äldre personen behöver vila. 

Vissa pensionärer kan ha särskilda behov när man vill gå ut, ex. särskild kost, handikapp eller kanske artrit och reumatism. Detta kan hämma dem från att gå och röra sig snabbt. Du kan tänka på dem i alla dina arrangemang, så att de kommer att njuta av turen maximalt. Se till att du ger rätt mat till pensionärer, med tanke på ev. hälsofrågor, så att även de kan vara med som har diabetes, blodtryck, kolesterol och högt blodtryck. 

Tanken att dina turister är pensionärer betyder inte att de måste missa några intressanta platser. Pensionärer är oftast med i spelet och intresserade av att besöka alla sevärdheter, även om ev. hälsoproblem tenderar att hindra dem eller sakta ner dem i detta.

Lämpliga aktiviteter för äldre

Planera bekväma utflykter där de pensionärerna kommer att trivas och inte känner sig trötta när de besöker de platser av intresse. Du kan designa din dagsresa där du ordnar inte bara transport och boende i turnén, utan också deras måltider, transfer och guidning. Detta gör mycket lättare för senior att turnera. 

Lämpliga aktiviteter för äldre omfattar, promenader i den lokala parken eller lokala område, shoppingresor till inomhus shoppingcenter, resor till badorter där det finns långa, platta promenader, resor till den lokala puben eller restaurangen och så vidare. Alla dessa aktiviteter ger äldre person en känsla av oberoende och frihet, något som tyvärr ålderdomen ofta berövar människor.

Vad seniorer bör ta med sig

Dina kunder ska kunna njuta av sina trevliga utflykter utan krångel. Innan du kommer i gång och de lämnar hemmet, bör de se till att de är förbereda på allt. Till exempel, måste de se till att de har alla mediciner som behövs. Se till att du kollar vädret och rekommenderar lämplig klädsel. Om vädret är sannolikt kallt, se till att du tar några extra täcken med dig. Kontrollera också att du kan erbjuda något enkelt att äta och dricka, ifall du blir försenad någonstans. Om detta påminner dig om hur det är att ta med barnen på en utflykt, ja, du har delvis rätt.

Marknadsföring

Du kan skapa broschyrer och distribuera dem i bostadsområden och äldre träffpunkter, bibliotek, kyrkor och andra platser där äldre brukar samlas. Du kan också ställa upp en webbplats, med hänvisning till dina tjänster så att äldre människor och deras anhöriga som surfar på webben kommer att veta om dig. 

Se till att den äldre medborgare som reser med dig kan gå i god för dina arrangemang och ger en positiv hänvisning till andra som kan vara intresserade av att resa med dig. Det finns också många söner och döttrar som letar efter rätt möjlighet att skicka sina föräldrar på en efterlängtad utflykt. Därför, om du har ett gott rykte och ger effektiva och bekväma tjänster till pensionärer, är de noga med att skicka sina nära och kära till dig. 

Etablera goda relationer med andra företag med anknytning till din bransch. Du kan delta på rese- och turist mässor och det är viktigt att du skapar god relation med andra företag som kan relatera till din verksamhet. En bra idé kommer vara till exempel bygga relation med ett biljett företag, researrangörer och bussbolag så att du kan få rabatterade priser och trevligt boende när du utnyttjar regelbundet deras tjänster.

Att tänka på

Du måste ge något speciellt för att sälja dina utflyktspaket på en konkurrensutsatt marknad, gärna något som ingen annan har eller gör på samma sätt, så planera dina erbjudanden väl! 

Håll dina priser på ett minimum, så att du lockar maximalt antal deltagare för dina turer. Men, riskera inte dem genom att ta dem till hotell som inte erbjuder bra tjänster.

Pensionärer behöver extra service så se till att personalen på platsen kan hålla jämna steg med de pensionärer extra krav! När du hanterar ett par turer på ett bra sätt, kommer du att få mer publicitet, vilket kommer att bidra till att göra din verksamhet känd.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image