Måltidservice för seniorer

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Många seniorer har spenderat en stor del av sina liv på matlagning, men nu när de blivit äldre har de inte längre motivation och lust att laga mat. Ofta orkar de inte heller med röran, måltidsplanering och inköpen som hemlagade måltider kräver. Fysiska begränsningar relaterat till ålder kan också göra de praktiska förberedelserna av måltider utmanande.

Details

En del seniorer har en begränsad startbudget och oroar sig för att de inte ska ha råd med de livsmedel som krävs för att laga balanserade, hälsosamma måltider. Starta en måltidsservice för seniorer som inte kan eller vill laga mat själva. För seniorer som inte är lika rörliga som de en gång var betyder dina tjänster att en hälsosam måltid bara är en frysdörr bort.

Många gånger är även barn oroliga för att deras föräldrar inte får den näring de behöver, och efterfrågar en tjänst som erbjuder måltidsplanering och leverans. En måltidservice kan vara också en omtänksam present till en mamma eller morföräldrar.

Så fungerar det

Du eller en kock lagar maträtter som är lätta att tillreda och värma upp i mikrovågsugn eller ugn. Att skapa en hälsosam måltidsplan för äldre skiljer sig inte mycket från en måltidsplanering för andra familjer, om det inte är så att dina äldre är på en särskild diet ex diabeteskost eller något liknande. Den enda svårigheten är att de äldre tenderar att förlora sin aptit och att det måste vara något de verkligen gillar för att du ska kunna locka dem att äta.

Tänk på portioner. Vi är vana vid stora portioner som är mycket mer än vi egentligen behöver äta. Muffins i det förflutna var hälften så stora som vi köper idag. Välj ut måltider enligt rekommendationer och med lämplig mängd kalorier från fett, protein och kolhydrater. Vår känsla av smak och lukt minskar när vi blir äldre så använd gärna mindre salt och mer örter och kryddor för smaksättning.

Använd webben

Ett bekvämt sätt att kunna köpa en seniormåltid är online på en webbplats. Skapa en hemsida som erbjuder en komplett meny där besökare kan välja sina måltider. Ett annat populärt alternativ är en hälsosam måltidsplanering för de med särskilda behov.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image