Coachning för äldre

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Pensionärer har ofta drastiska förändringar i sitt liv när de blir äldre, och många är inte längre kapabla att göra saker som en gång fyllde deras dagar. Som en livskonsult kan du ge en service för pensionärer och erbjuda hjälp och stötning för att hitta sin väg i det senare skedet av livet.

Details

Genom att hjälpa att fylla tomrum som blir kvar av dödsfall, avlägsna familjer och fysiska förändringar som begränsar rörligheten, kan du hjälpa seniorer att hålla sig friska och aktiva år efter avslutat yrkesliv.

Gillar du att arbeta med pensionärer? Har du erfarenhet och en personlighet som passar coachrollen? Det är intressant och roligt att hjälpa äldre människor att växa.

Vem passar som coach?

Den som har förmågan att lyssna och känna in en annan person eller grupp, är nyfiken och dessutom har en stark vilja att följa och stötta i förändring. Vill du arbeta som certifierad coach enligt ICF, International Coach Federations standard däremot så behöver du en yrkesutbildning. Sök efter en leverantör av utbildning som är ackrediterad av ICF.

Vid val av skolan - ta referenser och prata med människor i branschen. Även om livskonsulter inte behöver vara certifierade, kan utbildning ge dig trovärdighet och det kan vara avgörande när du söker coachuppdrag. Även kurser med allmän inriktning kommer att hjälpa dig att ge effektiva tjänster.

Komma i gång

Lär dig allt möjligt om åldrande, äldreomsorg och frågor som rör äldre. Bli en expert på äldre medborgarnas rättigheter. Du måste känna till de bästa medicinska alternativ för äldre och hur vården bör underlättas. Du bör också upptäcka att du har ett sant intresse för att arbeta för de äldre. Praktisk yrkeserfarenhet i arbete med pensionärer ger dig ytterligare kompetens. Utnyttja all kunskap från tidigare erfarenheter att arbeta med äldre, antingen i en professionell, personlig eller volontär sammanhang.

Använd erfarenhet för att skapa en tjänst som du kan ta med entusiasm och passion. Om du sett en mor-eller farförälder som var förhindrad att delta i sin favorit verksamhet efter att ha förlorat en viss rörlighet, till exempel fokusera coachverksamhet på att hjälpa äldre människor att hitta nya alternativ som inte innebär fysisk fara. Andra möjligheter inkluderar utlokalisering tjänster, att hitta sällskap, personlig shopping och användning av datorsystem. 

Få en förståelse för de problem som äldre oftast har. Intervjua pensionärer, välj frågor som hjälper dig att se deras mest akuta behov. Prata med människor i företag som arbetar med seniorer: vårdhem, träffpunkter, äldre hälsovård, kyrkan, försäkringsagenter eller socialarbetare, till exempel. Identifiera gemensamma frågor och gör ändringar i din ursprungliga affärsidé. 

Välj ett demografiskt mål för dina potentiella kunder baserat på din affärsfokus och resultaten av din forskning. Definiera målgruppen med indikatorer som inkomst, livssituation, rörlighet, familjens storlek och läge. Välj en kund typ som har behov av dina tjänster och som har råd med de priser du kommer att ha. 

Ta hand om gamla föräldrar eller släktingar blir verklighet för tusentals människor varje år. Kolla med anhöriga om de kommer att vara villiga att betala avgift för att säkerställa att deras äldre familjemedlem har ett glatt, meningsfullt liv.

Marknadsföring

Skapa marknadsföringsmaterial för ditt företag. Som ett minimum bör du ha en hemsida, visitkort och en broschyr. På hemsidan och i broschyren ger du en förteckning över tjänster som du planerar att ge, beskrivning av vanliga behov, priser, tillvägagångssätt och kontaktuppgifter. För att göra ditt material mer tillgängligt för äldre, skräddarsy design så texten blir läsbar för människor som har nedsatt syn. 

Delta på äldreomsorg seminarier för att lära dig mer om ditt område. Utveckla ett nätverk av professionella kontakter. Titta till International Coach Federation för att hitta aktuella seminarier. Ansluta dig till yrkes organisationer där du kan träffa andra som arbetar inom senior industrin, och sedan bygg på dessa relationer. 

Lär känna människor på sjukhus, vårdhem, offentliga och statliga myndigheter och ideella organisationer som arbetar för- och med seniorer i din kommun. Detta nätverk du utvecklar kan du använda när du behöver den sakkunskap någon annan besitter.

Kommunicera med jämna mellanrum med de professionella kontakter som du har. Gör en vana att anteckna särskilda kunskaper eller intressen hos de människor du möter på baksidan av dina visitkort. 

Erbjud en gratis 30 minuter coaching med kunder personligen. Det hjälper dig att lära känna klienter, förstå deras omständigheter och gör lättare för dig att avgöra vilken tillvägagångssätt är rätt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image                midnight logo            svenska casinon hos spelpressen