Måltidsleverans för seniorer

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Seniorer genomgår ofta livsstil förändringar. Äldre som har blivit nyligen ensamma kanske inte vet hur man ska laga mat eller kanske inte är motiverade att laga mat för en. Fysiska begränsningar relaterade till ålder kan också göra de praktiska förberedelserna av måltider utmanande. 

Details

Allt detta gör en måltid leveranstjänst intressant, det betyder att en hälsosam måltid kan vara så nära som de äldres frysdörr. Den kan dessutom ge äldre möjlighet att fortsätta leva ett mer oberoende liv i sina egna hem.

Vad gör du?

Inget mer "vad till middag"? Ingen körning, shopping, matlagning eller rengöring. I den här verksamheten kan seniorer få färsk mat levererad till sin dörr. Du erbjuder leverans av måltider som är anpassade till seniorer och äldre kostbehov. Du levererar näringsmässigt balanserade måltider som görs nya varje dag och använder färska säsongingredienser för att se till att varje måltid är god och hälsosam. En måltidsleverans för seniorer är samtidigt en tjänst som främjar självständighet hos de äldre och underlättar deras vardag.

Hur fungerar det?

Ditt senior matprogram erbjuder ett prisvärt och hälsosamt alternativ för matlagning och matinköp, samt minskar de äldres beroende av hjälp från familjemedlemmar som annars skulle vara tvungna att bli personliga kockar eller skaffa annan hjälp. Inkludera i ditt måltidsprogram balanserade, hälsosamma måltider, samt ett urval av olika matsedlar som omfattar såväl kulturella som kostbehov med särskilda krav som mjuka livsmedel eller diabetes måltider. Det kan vara varma måltider eller frysta för enkel uppvärmning.

Måltider kan levereras på en daglig basis, varje vecka, varannan vecka, etc. så att det passar behoven hos dina seniorkunder och dina kapaciteter. Du kan exempelvis erbjuda 24 olika måltider på en fyra veckors rotation för middag och 12 olika måltider med en två veckors rotation för lunch. Din meny kan också innehålla flera specialiserade alternativ för hemleverans av livsmedel inklusive vegetarisk måltidsplan, diabetes måltider och kaloririka måltider. Ytterligare menyalternativ och andra inriktningar kan du göra tillgängliga om det visar sig att behovet finns. Måltider levereras dagligen av kompetent och utbildad leverans personal, som också kan fylla i en uppföljningsrapport i slutet av varje besök. 

Du kan förbereda och leverera näringsrika måltider direkt i ditt eget (godkända) kök eller beställa från andra. De flesta måltidleverans företag har ett urval av olika mat stilar att välja mellan som italienska, franska, västerländska, kinesiska osv. Nästan alla sådana företag erbjuder också olika typer av frysta måltider i fall av att äldre vill använda måltiden till ett senare tillfälle. Lämna möjligt för beställarna att läsa om dina menyer och leveransvillkoren på din hemsida och även kontakta dig för ytterligare information eller frågor.

Du kan komplettera dina tjänster och erbjuda tips och råd till dem som är osäkra och vill resonera om kostvanor. Innan du bestämmer dig för en leveransservice, tänk på vilken typ av mat kunden föredrar, om de vill färska, frysta eller båda, överväga särskilda restriktioner, och fråga om hur ofta de vill ha levererade måltider. Kom upp med en leveransplan med så mycket samkörning som möjligt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image                midnight logo            svenska casinon hos spelpressen