Starta en konfektyrverksamhet hemifrån
Key Info:
Info
De flesta konfektyrtillverkare vet att skapa och sälja godis tar mycket mer arbete än folk inser. Många godis skapare har lärt sig av tidigare generationer med beprövade recept för att skapa läckra chokladbitar, hårda karameller och många andra sötsaker.
Enligt undersökningar, kan framtiden för konfektyr ligga i miljövänliga förpackningar, friskare konfektyr, sammanslagningar av smaker, karamell med internationella influenser och mörk choklad. Skapa dig en nisch genom att satsa på någon av dessa produkttyper.
Begränsa ditt mål
Konfektyr omfattar alla sötsaker utom ren choklad. Det kan vara exempelvis konfekt, små bakverk och kanderad frukt. Det är mycket viktigt att vara nyskapande när tillverkningen kommer i gång. För att tränga in på marknaden, bör du specialisera dig på vissa typer av produkter. För det första måste du bestämma vilken typ av godis du tänker tillverka och sälja.
Till exempel kommer du att specialisera dig på viss gourmetchoklad eller skapa bara hårda karameller? Vill du skapa din egen linje av godis eller vill du använda recept som redan finns? Vissa producenter väljer att göra och sälja konfekt endast säsongsvis, som exempelvis att skapa polkagrisar under semestern.
Lär dig hantverket!
Förmodligen den viktigaste aspekten av att bli en konfekt producent är att lära sig att skapa olika typer av godsaker. Du kan göra detta på många sätt, bland annat genom kurser, försöka testa recept på egen hand eller hitta en mentor. En mentor kan vara någon som är i konfektbranschen och har tillgång till många recept och kan förklara hur du skapar dem. Det kan handla om att arbeta i deras godiskök eller be om deras vägledning i dina egna skapelser.
Ett annat bra sätt att lära sig att göra konfekt är via Internet. Sök videor, artiklar och även böcker om hur man skapar önskade sötsaker.
Komma i gång
Utveckla infrastruktur som behövs för din konfekttillverkning. Det kan kräva att du hittar en plats, köper olika råvaror och utrustning, skaffar tillstånd. Kontakta både posten och andra fraktföretag för att få offerter på olika fraktalternativ för konfektyr. Kontakta din lokala miljöförvaltning för att lära sig mer om livsmedelsbestämmelserna i din bransch och kolla om du behöver ett tillstånd för att hantera livsmedel.
Beroende på vilken typ av konfekt som du gör och den temperatur varor måste förvaras vid, kan du behöva skaffa en tillverkningslicens. Generellt kan ibland vara krångligt att förbereda och sälja mat från ditt hem. Om du inte kan få ditt hemkök licensierat eller det visar sig kostsamt att göra det, måste du hyra ett kommersiellt kök där du kan lagligt förbereda dina konditoriprodukter. Kyrkor, hallar, klubbar och aktivitetshus kan ha ett licensierat kök du kan hyra.
Införa ett system för att spåra inventering, leveranser och matavfall. Planera alla kostnader i ett kalkylblad. Sedan bestäm hur mycket du behöver ta betalt för dina konfektprodukter för att göra en vinst.
Samla utrustning
Beroende på vilken typ av konfekt som du väljer att göra, viss utrustning måste köpas. Att göra vissa typer av konfekt kan vara en känslig process och små variationer kan i hög grad påverka kvaliteten på det som skapas. Många konfektfabriker har maskiner för att reglera temperatur, stabilisera fukt och upprätthålla likformighet för att säkerställa att deras konfekt är rätt varje gång. Självklart i de inledande faserna av att lära sig att göra konfekt behöver denna punktlighet inte vara nödvändig, men viss utrustning kan vara till hjälp eller tom nödvändig.
Konfekt måste förpackas och säljas enligt regler för matförsäljning. Välj förpackningsmaterial som är godkänt. Samarbeta med en matförpacknings designer för att skapa egna förpackningar och godkända behållare. Skriv ut och klistra på etiketter med näringsvärdesdeklaration.
Hur du väljer ditt konfektyrverktyg
En konfektbagare är specialiserad på små godsaker gjorda med socker eller socker substitut. De flesta konfekt är plockmat exempelvis godis, tryffel, chokladbitar och maränger. Vackra mönster som frestar ögat liksom garnityr gör att sötsaker växer, så dina kunskaper plus rätt verktyg är helt avgörande för att skapa söta mästerverk.
Investera i en uppsättning av högkvalitativt köksredskap. Välj proffsverktyg som ger ett stabilt underlag och håller känsliga konfektbitar i formen och samtidigt minimerar skadorna på finishen. Billigare versioner, tillverkade av pressad plast kan också vara aktuella när du behöver en speciell form för en kortare tid. Övervaka konfektproduktion med en mat termometer under hela tillagningen.
Köp material och ingredienser
Prova en mängd olika recept och gör flera olika bitar, använd en grupp av smak testare ex. familj och vänner och låt dem testa de olika alternativen. Skriv detaljerade anteckningar om tillagningen, såsom temperaturförändringar och hur det påverkar konfekt. Denna övningsperiod lär dig att variera ingredienserna, temperatur och recept för att få önskat godis. Köp det du behöver för dina recept: ätbara dekorationer, karamell formar, marsipan formar, lådor, folie, cellofan, band, karamell, brickor. Köp korgar, muggar, vaser och andra behållare för att packa konfekt som säljs som presenter.
Marknadsföring
När du har monterat utrustningen och kommit i gång med recepten, kan det vara dags att välja försäljningskanaler för dina produkter - hitta återförsäljare, sälja dina skapelser online eller direkt via kataloger och små annonser. Konkurrera med andra återförsäljare som tillhandahåller konfektyr genom att erbjuda kvalitet, välj bara de bästa ingredienserna.
Gör en handfull prover av varje recept och testa dem på vänner och familjemedlemmar. Ge en fin form på dina produkter. Se till att de omslag du använder är attraktiva och få ditt varumärke tryckt på omslag. Ge dig själv extra reklam genom att vara värd för en fri provtagning vid någon aktivitet eller skola, där allmänheten kan prova dina varor och erbjuda feedback.
Skicka ut flygblad och kontakta lokala radio nyhetsstationer för att informera om din demonstration och bjud in media. Ta bilder av händelsen att lägga på din webbplats. När ditt företag växer, kontakta florister och presentbutiker i ditt område och fråga om de vill sälja dina varor i sina affärslokaler. Leta alltid efter ett skyltfönster och förmånlig uthyrningsutrymme för exponering. Till sist kan det vara fördelaktigt att själv komma ut och öppna en fysisk konfektyr butik.
Gör söta presentpåsar, fyll dem med konfekt och dekorera inbjudande. Perfekta presenten om man vill glädja någon med något litet. En sådan påse vill man ju ibland hellre ha än blommor.
Begränsa dig inte till en typ av konfekt. Har du mer kapacitet och resurser kan du i framtiden utveckla din verksamhet och exempelvis skapa och erbjuda säsongsbetonade pajer och kakor.
Starta försäljning online
En online konfektyr butik är en sådan verksamhet som kan utföras via Internet. Nätbutiker kan vara utökningar av en redan etablerad butik eller ett sätt att tjäna pengar genom att arbeta hemifrån. Hursomhelst, kommer en webbplats fungera som en kraftfull marknadsförings- och reklam verktyg. Lägg in bilder på godis på webbplatsen, så folk kan se vad dem köper. Hyr en fotograf om det behövs, och lär dig att ladda upp bilder till datorn och till webben. Hyr en skribent om du behöver hjälp med att skriva tilltalande beskrivningar av dina produkter.