Tillverka presentartiklar

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Den här idén är någonting till för dig som tycker om att arbeta med händerna och göra dekorativa saker till dig själv, familjen, hemmet och vännerna. Varför inte utveckla din skaparlust till kreativ handling och tjäna pengar på din hobby.

Details

Säkert kan du hitta på idéer till personliga julklappar eller presenter lämpliga att ge bort när födelsedagen kommer. Eller du kanske redan tillverkar småprylar som du brukar ge bort som gåvor. Allt som dina vänner uppskattar kommer också att vara attraktivt för andra köpare.

Hitta inspiration

Med lite tålamod och fantasi gör du lätt dekorativa hobbyarbeten och personliga presenter med bra resultat. Du kan måla, patinera, marmorera eller trycka. På porslin, glas, trä, papper, plast, läder eller tyg. Fundera över vad som går att sälja. Låt andra se din kreativitet och ta betalt för det. Skulle din fantasi ta slut finns massor med modellhäften och hobbyböcker att hämta tips och idéer ur. Överallt finns prylar och bilder som du kan inspireras av. Titta på nätet, i din nära omgivning, bläddra i hobbykatalogerna och gå på hobbymässor.

Du kan sy söta och kramgoa djur och dockor efter olika modellark. Det finns också porslinsdockor som du kan göra själv, med en mängd olika huvuden, peruker och andra tillbehör. Att skapa någonting med blommor är både roligt och inspirerande. Köp tillbehör som korgar, krukor och vaser och gör dina egna blomsterarrangemang. De går att sälja till blomälskare vid olika tillfällen. Allt kan man göra om till en trevlig present. Du kan till och med plocka sten längs stranden, limma på en klunga mindre stenar och måla ögon på. Sedan lackar du alltihop och säljer till turister och andra souvenirintresserade.

När du arbetar med dina egna pärlor och stenar har du oändliga möjligheter att skapa originella smycken och bijouterier för barn och vuxna. Miniatyrvärldar har alltid fascinerat, och att arbeta med tittskåp är en verkligt rolig och avkopplande hobby. Ett sådant tittskåp kan innehålla vad som helst, ett kök, en butik eller ett helt landskap. Eller köp färdiga satser av gips och gipsformar och gör dina egna bilder och figurer.

En mycket kreativ hobby är att skapa figurer med reliefgips, och måla och dekorera färdiga motiv. Dessutom kan du tillverka bildramar av gips, spegelramar, bilder, klockor och andra väggdekorationer. Av gips kan du även göra julklappar, julpynt och annat som skapar den rätta julstämningen.

Presentmarknaden

Skaffa dig en bild om vad som går att sälja. Gå runt på marknaderna och kontrollera priser. Det finns faktiskt tusentals föremål som du kan tillverka hemma och sedan sälja på hantverksmässor, julmarknader eller genom torgförsäljning. 

Vill du sälja på nätet, men upptäcker att skapa och driva en webbplats tar för mycket tid och pengar, kan du använda andra kanaler. Istället för att skapa din egen hemsida, kan det i början vara mycket enklare att sälja dina presentartiklar på nätet genom en av de många etablerade online-butiker eller marknadsplatser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image