Tillverka och sälja egna tygväskor

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Tygpåsar med tryck i många lägen utklassar både plast- och papperspåsar med tryck. En tygpåse används så otroligt många fler gånger, och målet med många profilprodukter är just att exponeringen ska ske så många gånger som möjligt till så låg kostnad som möjligt. 

Info

Älskar du att sy och göra dina egna tygpåsar? Har du fått komplimang för dina unika skapelser? Eller är du bara mästare på en symaskin och vill starta ditt eget hem-baserade företag?

Oavsett vad din motivation är, om du har passande utrustning och ett öga för design starta tillverkning av tygpåsar med tryck kan vara roligt och givande. För att göra detta, måste du bestämma hur du tänker exponera ditt företag och hur mycket du har råd att investera. Var tror du att marknaden finns, vilka är dina kontakter?

Du bör skriva ner några detaljer om hur du planerar att etablera och driva din verksamhet. Förutom ditt spännande jobb att utforma och skapa dina egna tygpåsar måste du kunna sälja dessa. Du kommer också att behöva köpa förnödenheter och inrätta en verkstad i ditt hem.

Definiera din nisch

Numera kan tygpåsar finnas på många olika ställen- mataffärer, varuhus, butiker. För att kunna konkurrera, måste du hitta din egen marknad. Du kan utveckla och tillverka ett eget sortiment av coola tygkassar med eller utan tryck. Det kan vara allt från alldagliga tygpåsar med företagslogo till unika tyghandväskor och andra spännande tygskapelser. En bekväm väska underlättar i vardagen och ett kul tryck gör den till en snygg och rolig accessoar som förstärker den personliga stilen. 

De flesta vanliga användare av tygpåsar bryr sig dock inte särskilt mycket om de senaste trenderna eller om väskan de äger har massproducerade, det finns alltid en demografisk grupp konsumenter som handlar tygpåsar av enkla skäl, att kunna handla och stoppa saker i dem. De kan också vara din målgrupp. 

Tänk över om du har möjlighet att använda organiska material eller sällsynta tyger för att göra dina påsar. Komplettera så småningom ditt sortiment med andra tygprodukter ex. iphone fodral, små förvaringsväskor eller ryggsäckar för barn.

Innan du börjar

Skapa och tillverka designade tygpåsar är en fantastisk möjlighet att starta direkt från hemmet. Utrustning som behövs: en bra symaskin, massor av tyger och ett huvud fullt av idéer. 

Bekanta dig med olika material och mönster. Anmäl dig för att delta i syklasser i din lokala hantverksbutik eller kurs. Det kommer inte bara öka dina färdigheter hur du använder din symaskin och hanterar olika tyger - där kan du även hitta andra syintresserade personer som kanske i framtiden vill tillverka dina beställningar. Ladda ner gratis tygpåsemönster på nätet och börja experimentera med att göra dina egna kreationer.

Köp utrustning som du saknar och förnödenheter såsom ramar, väskfötter, magnetiska delar, knappar, mönster och tyg. Besök lågprisbutiker för att hitta sällsynta material som du kan använda i dina väskor, såsom vintage plagg eller liknande. För att hålla kostnaderna nere, gör inledningsvis allt från tillverkning till leverans i egen regi. Sätta ihop produkten, märka och skicka den till kunden själv kommer att spara pengar. Använd dina vänner och familj för att testa dina tygpåsar. Deras synpunkter kan bidra till att förbättra kvaliteten på dina väskor och lösa eventuella konstruktionsfel.

Komma i gång

Skapa en liten initial lager av handväskor. Du vill inte göra alltför många så tidigt för kundrespons kan leda dig att göra ändringar i din design. Gör lagom mycket så att du kan testa marknaden genom att vara med och sälja på någon hantverksmässa eller genom internet. 

Ta bra, professionella foton av dina handväskor. Du behöver foton för varje handväska om du planerar att sälja på nätet. Om du planerar att sälja via andra butiker och handlare, behöver du också bilder som visar ditt bästa arbete. 

Prissätta dina objekt. Se till att du täcker alla dina direkta och indirekta kostnader samt ger ersättning för ditt arbete. Besök butiker och kolla på nätet. Hitta tygväskor som är jämförbara med dem som du gör och bestäm priser i enlighet med marknaden. Kolla vilka betalningsmetoder du kommer att acceptera. Om du säljer på nätet, skapa ett internet betalningskonto. Om du ska ta kreditkort, skapa ett avtal/konto med din bank.

Designa och sy unika väskor

En unik väska är alltid personlig och kommer alltid till användning. På festen, till skolan, till jobbet, på stan eller till affären – väskan är alltid där. Du kan erbjuda kvalitativa väskor i olika modeller, som med personliga tryck blir en trogen följeslagare eller spännande present. Många har tröttnat på allt slit och släng. Folk sparar på miljö genom att handla med tygpåse, och förstärker sitt ställningstagande med ett tryck som symboliserar vad dem står för.

Satsa på hållbara och slitstarka väskor med attityd, sydda i industriella material. Materialet kan vara helt enkelt spillbitar från annan tillverkning. Det kan vara tyg från när man klätt stolar i salongen, gardintyg från en gammal teater föreställning eller tyg från en återvunnen segelduk. Allt som blivit över. Om man undrar kan du faktiskt skriva i alla sakerna varifrån materialen kommer, så det följer med en historia.

Marknadsföring

Du kan starta din tygpåseförsäljning som grossist eller detaljhandlare. Som en grossist, kan du sälja via olika småhandlare och butiker direkt till konsumenten. Skicka ett försäljningsbrev, broschyr, prislista och beställningsformulär när butiksägare skriver för mer information. Inkludera din webbplats i dina annonser. 

Unik design och användning av ovanliga material för framställning av tygpåsar kan vara din konkurrensfördel och färdiga produkter kan säljas till modekedjor eller på kommission i lokala butiker. Dessutom kan handväskor också säljas direkt till konsumenterna genom att visa produkter på modemässor eller hantverksbasarer eller sälja dem på nätet.

En annan möjlighet är att söka större marknadsmöjligheter genom att bygga partnerskap med etablerade tillverkare som kan producera dina designade tygpåsar enligt överenskommelse och där ni sedan delar på intäkter. 

Förbered marknadsföringsmaterial. Om du ska sälja uteslutande på nätet, kommer ditt marknadsföringsmaterial inkludera övertygande och korrekta beskrivningar av dina handväskor och eventuellt visitkort att inkludera med dina väskor när du skickar dem. Om du kommer att sälja dina handväskor via butiker eller på utställningar, du behöver skyltning som berättar en historia om dina handväskor, visitkort och eventuellt en katalog eller produktbroschyr. 

Utnyttja kraften i sociala nätverkssajter när du vill marknadsföra dina miljövänliga tygpåsar.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg