Därför bör du som företagare ha ett bonuskort

Allt fler privatpersoner väljer att skaffa bonus-kreditkort, men sanningen är att även företagsanvändare har nytta av ett kreditkort med bonus. I den här artikeln förklarar vi hur du som företagare kan få en hög bonus, när du gör företagsinköp med ditt bonuskort. 

Vad är ett företagskreditkort?

Ett kreditkort för företag är ett plastkort som är kopplat mot ett kreditkonto. Det betyder att du inte betalar för dina inköp direkt, utan en gång månatligen via en månadsfaktura. Om du betalar månadsfakturan till fullo tillkommer inga avgifter för ränta, men om du väljer att delbetala ligger räntan på cirka 15 procent.

Om du som företagare väljer att skaffa ett bonuskort är det viktigt att du alltid betalar hela det belopp som uppges på din månadsfaktura, för att inte den bonus du får ta del av ska ätas upp av låneavgifter. Notera att det inte finns några företagskreditkort med bonus, men det hindret kan du navigera dig runt genom att skaffa ett kreditkort med bonus för privatpersoner, och bokföra företagsinköpen som personliga utlägg.

På så vis kan du få bonus på de företagsinköp du gör med kortet, utan att du behöver teckna dig för ett företagskort som inte erbjuder något bonusprogram.

3 bra kreditkort med bonus

1. Komplett kreditkort

Med ett kreditkort från komplett får du en fast bonus på 0,5 procent, oavsett vad du handlar med kortet. Du kan även få 1 % bonus för ett enstaka köp över 20 000 kronor, medan det högsta procentuella bonusbeloppet ligger på 4 % när du handlar produkter på Komplett.se.

Nedan kan du läsa mer om de villkor som gäller för Komplett kreditkort.

Åldersgräns         18 år
Effektiv ränta ca.  22 %
Årsavgift                0 kr
Uttagsavgift           0 kr
Bonus                   Upp till 4 %

2. Bank Norwegian kreditkort

Med ett kreditkort från Bank Norwegian får du upp till 20 % bonus när du köper flygbiljetter eller andra reserelaterade produkter hos Norwegian Airlines eller hos deras samarbetspartners. Bonusprogrammet kallas för Norwegian Rewards, och fungerar även utan att du kopplar ett kreditkort till programmet.

Men notera att du alltid får mest bonus om du väljer att ansluta ditt kreditkort till Norwegian Rewards. Utöver detta får du alltid en ny förmån för var sjätte flygresa du genomför via Norwegian som bland annat inkluderar gratis platsreservation, gratis bagage och gratis Fast Track (du tar dig förbi säkerhetskontrollen på ett snabbare sätt).

Nedan kan du läsa mer om du villkor som gäller för Bank Norwegian-kortet. Notera även att det är en bra idé att ta en titt på alla kreditkort, som du kan jämföra här via den jämförelseportal vi länkar till.

Åldersgräns        23 år
Effektiv ränta      ca. 22 %
Årsavgift             0 kr
Uttagsavgift        0 kr
Bonus                 Upp till 20 %

3. OKQ8 kreditkort

Med ett kreditkort från OKQ8 får du en bränslerabatt på upp till 20 öre per liter, samt en återbäring på 2 % när du handlar med kortet i en bemannad OKQ8-butik.

Läs mer: Du kan sy hundkläder för att tjäna pengar.

Du får även ta del av ett flertal förmåner, som bland annat inkluderar:

  • 15 % rabatt på besiktning hos Besikta.
  • 20 % rabatt på boende hos Elite Hotels.
  • Var sjätte biltvätt blir gratis.

Nedan kan du lära dig mer om några av de viktigaste villkoren som gäller för detta kreditkort.

Åldersgräns        18 år
Effektiv ränta      ca. 19 %
Årsavgift             0 kr
Uttagsavgift        3 % (minst 35 kr)
Bonus                 Upp till 2 %

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER